Af - 03/10-15 10:56; Opdateret: 03/10-15 11:08

Hjerteskærende billeder deles på nettet: Hvor er mine børn?Hjerteskærende billeder deles på nettet: Hvor er mine børn?

En flygtning, der netop er ankommet til Danmark, mistede to af sine børn i Middelhavet. Den desperate mand efterlyser dem nu, selv om håbet om at finde dem i live er lille.

storybild

Børnene forsvandt i Middelhavet på vej til Grækenland. De var iført redningsveste beregnet til voksne. (Privatfoto)

Den massive flygtningestrøm til Danmark har nu varet ved i en måned, og ser ikke ud til at aftage i styrke foreløbigt. Ifølge politiet er der kommet knap 20.000 i løbet af de seneste tre uger.

Flertallet af dem ankommer til Københavns Hovedbanegård, hvor de enten rejser videre nordpå, sendes til Sandholmlejren eller sendes tilbage til Tyskland, hvor størstedelen kommer til Danmark fra.

Knap 20.000 flygtninge og migranter er kommet til Danmark
Knap 20.000 flygtninge og migranter er kommet til Danmark

Når de ankommer til hovedbanegården er der hverken politi, læger eller organisationer som Røde Kors til at tage sig af dem. I stedet er de afhængige af frivillige, der kan sende dem videre i den rigtige retning, eller køre dem til Sandholmlejren.

Flere af de frivillige har nu lavet den opdatering på deres Facebook-profiler:

‘Vi, de frivillige på Københavns Hovedbanegård, har efterhånden vænnet os til at løgge øre til tragiske historier som flygtningene beretter. Død, ødelæggelse, krig, og frygt er blot en brøkdel af de oplevelser, flygtningene har med sig. Da vi ikke er en organisation, og ikke er tilstrækkeligt kompetente på området, har vi valgt at bringe denne efterlysning på facebook.

‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’
‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’

En flygtning, ankom på Københavns Hovedbanegård, i går aftes. Han fortalte vores frivillige på natholdet, at han ikke har set sine børn, siden han på sin flugt, sidst så dem i havet, på vej til Grækenland. Han fortæller, at han ikke har mistet håbet, om at finde dem. Derfor har vi, med tilladelse og opfordring af børnenes far, fået tilladelse til at bringe denne efterlysning.

Disse to uskyldige børn, er muligvis i live, og det mindste vi som frivillige civile personer, kan gøre er at række ud til vores netværk, i håb om at nogle derude kan genkende og finde disse børn.’

‘De har en lys fremtid’
‘De har en lys fremtid’

Det har ikke været muligt for metroxpress at besøge manden i Sandholmlejren, men flere af de frivillige bekræfter over for avisen, at den desperate mand har bedt dem bringe efterlysninger.

- De to børn forsvandt fra båden iført redningsveste. Han siger, at han har ledt efter dem i 20 dage, inden han rejste videre. Han ved godt, at håbet om at finde dem, svinder dag for dag, men han vil bare gerne have klarhed, siger en frivillig, der ønsker at blive holdt anonym, til metroxpress.

Hvis nogen læsere hører nyt om drengene gennem deres netværk, bedes de informere metroxpress på mail til: flygtning@mx.dk.

En flygtning, der netop er ankommet til Danmark, mistede to af sine børn i Middelhavet. Den desperate mand efterlyser dem nu, selv om håbet om at finde dem i live er lille.

Posted by Hjælp En Flygtning on Saturday, October 3, 2015

LÆS OGSÅ: 90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning

LÆS OGSÅ: Ahmads jobansøgning går viralt: Jeg vil give tilbage til Danmark

LÆS OGSÅ: TV: Ung flygtning bærer sin hundehvalp 500 km i favnen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Trumps huskeliste til sig selv er...
bt.dk
I morgen kan 100.000 lønmodtagere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx