Af - 08/04-14 18:03; Opdateret: 08/04-14 18:36

Kvinde fødte i rabatten midt i hovedstadens morgentrafikKvinde fødte i rabatten midt i hovedstadens morgentrafik

En ambulance på vej til Herlev Hospital måtte tirsdag morgen holde ind til siden og lade en kvinde føde i rabatten. DR P4's Jette Beckmann guidede sikkert trafikken rundt om.

storybild

En ambulance på vej til Herlev Hospital måtte tirsdag morgen holde ind til siden og lade en kvinde føde i rabatten. P4's radiodronning, Jette Beckmann, guidede sikkert trafikken rundt om. (Billede: Polfoto)

Tirsdag morgen var trafikken i Storkøbenhavn massiv som bly. Derfor var det også med en vis nervøsitet, at DR P4's radiodronning, Jette Beckmann, gik til mikrofonen og meddelte de mange morgentrafikanter om en ambulance med en gravid kvinde på vej ad Kongevejen i sydgående retning.

Vågnede med ondt i maven: Så fødte hun en 4 kilo stor dreng
Vågnede med ondt i maven: Så fødte hun en 4 kilo stor dreng

- Jeg kører tit ambulancer igennem trafikken, men plejer aldrig fortælle, hvad de gemmer derinde, siger Jette Beckmann.

- Det plejer som regel ikke at være så godt, når det er en ambulance, og derfor holder jeg det for mig selv, siger Jette.

Men ikke tirsdag morgen. Her kunne Jette Beckmann ikke lade være.

- Jeg får at vide, at det er en fødende kvinde, og hende vil jeg sgu gerne have igennem. Så jeg går ud og siger, at der kommer en ambulance, så nu skal I flytte røven, siger Jette Beckmann, som i mere end ti år - morgen efter morgen - har sørget for, at bilister i Storkøbenhavn kommer sikkert igennem trafikken. En bedrift, der i 2010 gav hende DR’s Sprogpris.

Fødende kvinder sker ikke hver dag
Selvom Jette har oplevet lidt af hvert på de storkøbenhavnske veje, er det ikke så tit, at hun har med fødende kvinder at gøre. Faktisk kun én eller to gange tidligere fortæller hun.

Stjal gravids taxa: Måtte føde på gaden i minus 34
Stjal gravids taxa: Måtte føde på gaden i minus 34

- Derfor var det også helt særligt, og man bliver sgu nervøs. Der findes jo ikke noget større end at føde, og man vil gerne have, at det hele går godt, fortæller radiodronningen til mx.dk.

Jette fortæller, at imens hun guider ambulancen gennem trafikken, bliver hun pludselig ringet op af en bilist, som siger, at ambulancen holder i rabatten.

- Jeg tænkte, hvad fanden er der sket? Hvorfor holder den der?

Jette udspørger bilisten og får ham til at forklare, hvad han ser:

- Han fortæller, at de holder på Kongevejen ved Virum og er i gang med at tage ting ud af ambulancen for at gøre plads.

Baby-lykke: De adopterede trillinger - så fødte hun tvillinger
Baby-lykke: De adopterede trillinger - så fødte hun tvillinger

- Jeg begynder at lægge to og to sammen og melder ud, at vi har en kvinde, der er ved at føde i rabatten, siger hun og forklarer, hvordan folk herefter ringer ind for at få oplysninger om, hvordan det er gået, og ikke mindst, hvad kønnet på barnet er.

- Folk ringer ind, og mine kolleger kommer hele brasende ind og vil vide, hvad der sker. Jeg ved det ikke, siger jeg, så hold jeres kæft, jeg har travlt. Der er en grim ulykke, som jeg skal tage mig af, lyder det fra den rutinerede radio-logistiker.

Fødte en ordentlig McBaby - stakkels mor!
Fødte en ordentlig McBaby - stakkels mor!

Men selvom Jette Beckmann passer sit arbejde og assisterer de mange danskere ude i morgentrafikken, er også hun spændt på at vide, hvad der er sket med den fødende kvinde på Kongevejen nord for København.

- På et tidspunkt tager jeg telefonen og ringer til mine kilder blandt redderne, og de kan fortælle mig, at: En sund og velskabt dreng er blevet født for enden af Geels bakke. Sådan lød det. Er det ikke smukt, siger Jette og fortæller, at den lille lykkehistorie virkelig rørte hende.

- At føde børn er jo altid en kæmpe glæde. Og når det er et velskabt barn, bliver det ikke smukkere. Normalt handler trafikken om død og ødelæggelse, og derfor var det jo fantastisk, at vi kunne fortælle en lykkelig afslutning, fortæller hun.

Mere viden efterlyses
Jette Beckmann og P4 har efterfølgende forsøgt at opstøve flere detaljer om den dramatiske fødsel og om den lille families ve og vel. Dog uden held.

Mx.dk stemmer gerne i koret og vil meget gerne høre fra folk, der kender til historien eller familien.


Ved du noget, kan du kontakte os her. Tak

Hør her hvordan Jette Beckmann formidlede det i radioen i morges:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx