Af - 15/01-14 12:10; Opdateret: 15/01-14 12:26

Skipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorieSkipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorie

Statsministeren skal nu svare på, om hun vidste, at Morten Bødskov forsøgte at dække over en løgn over for retsudvalget.

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bliver nu trukket ind i sagen om Morten Bødskovs (S) løgn over for Retsudvalget, der endte med at koste ham jobbet.

- Vi skal også have svar på, om statsministeren har været vidende om den her sag, siger Enhedslistens Pernille Skipper til metroxpress.

Professor: Embedsmænd er i farezonen i skandalesager
Professor: Embedsmænd er i farezonen i skandalesager

Top-embedsmand sendt hjem: Skal forhøres om rolle i Bødskov-exit
Top-embedsmand sendt hjem: Skal forhøres om rolle i Bødskov-exit

Løgn om løgnen
Hun har stillet en række spørgsmål i sagen, efter at det i dag er kommet frem, at Justitsministeriet tre uger før Bødskovs afgang sendte en mail til Statsministeriets departementschef, hvori man overvejer at lade Bødskov gå ud og offentligt beklage at have givet 'et forkert billede' i PET-sagen.

Den detaljer var ikke med i den endelige beklagelse, og derfor vil Enhedslisten nu have afklaret Statsministeriets rolle.

- Der er stor forskel på de oprindelige udkast, der er blevet sendt til statsministeriet, og den redegørelse, som Retsudvalget endte med at få den 19. november. Det er jo reelt et forsøg på at dække over den deciderede løgn. Det er groft sagt en løgn og løgnen, siger Skipper, der nu vil stille en række spørgsmål i sagen.

- Det rejser jo spørgsmålet om, hvorvidt embedsmænd har været aktivt involverede i den løgn, der blev givet. Hvis de ikke har det, hvorfor greb de så ikke ind?, spørger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx