Af Ritzau - 04/10-16 21:42; Opdateret: 05/10-16 00:05

Avis: Regering vil give skatterabat til 600.000 boligejereAvis: Regering vil give skatterabat til 600.000 boligejere

Når Venstre lægger sin boligplan frem, omfatter det angiveligt et "forsigtighedsprincip" i nye vurderinger.

storybild

Regeringen vil onsdag præsentere udspil om boligskat og ejendomsvurderinger. Genrefoto (Billede: Free/Colourbox)

Regeringen er klar til at give en permanent skatterabat til 600.000 boligejere. Det vil blive fremlagt onsdag som led i et ventet udspil om boligskatter, skriver Berlingske.

Initiativet skal opfylde regeringens løfte om at afværge en højere boligskat, erfarer avisen fra centrale regeringskilder. Omkring 900.000 skal betale mindre i skat for boligen, end de ellers kunne se frem til.

En enhed i Skatteministeriet har arbejdet på at udvikle et nyt system for ejendomsvurderinger. Det skal erstatte det nuværende, skandaleramte system.

I forbindelse med udspillet onsdag vil skitserne til det nye ejendomsvurderingssystem også blive lagt frem.

Ifølge Politiken vil det blandt andet indeholde et forsigtighedsprincip, som skærer 20 procent af boligejernes fremtidige ejendomsvurderinger. Det skal forhindre, at tusindvis af boligejere bliver ramt af skæve vurderinger.

Princippet betyder konkret, at boliger vurderet til eksempelvis fem millioner kroner i fremtiden vil blive beskattet, som var de fire millioner kroner værd.

Håbet er at minimere antallet af boligejere, som betaler for meget i boligskat grundet for høje vurderinger.

Den permanente skatterabat til tusindvis af boligejere kommer i spil for at sikre, at ingen nuværende boligejere kommer til at betale mere i boligskat efter 2020.

For mange boligejere vil den nye vurdering nemlig blive markant højere end i dag, skriver Berlingske. Dermed risikerer boligejerne et skattesmæk. Det er denne regning, regeringen vil afbøde med rabatten.

Rabatten fraregnes automatisk, så det samlede regnskab går i nul. Ordningen vil være permanent, indtil man køber en ny bolig.

Til gengæld bliver det markant dyrere at købe en bolig med stort prisskilt.

Ifølge Børsen vil personer, der køber dyre boliger efter 2020, tydeligt kunne mærke, at regeringen har tænkt sig at ophæve skattestoppet på ejendomsværdiskatten det år.

Ifølge avisens oplysninger vil regeringen ophæve det gamle skattestop fra 2001 og erstatte det med nye satser.

Det betyder, at nogle boliger handlet efter 2020 får en kraftig forøgelse af ejendomsværdiskatten med i købet. Den har ellers for de flestes vedkommende været låst fast i kroner og øre i 15 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx