09/05-14 07:48

Tømrer kræves i fleksjob 40 minutter - om ugenTømrer kræves i fleksjob 40 minutter - om ugen

Viborg Kommunes krav om, om at en 50-årig tidligere tømrer skal arbejde i fleksjob 40 minutter om ugen, afliver førtidspensionen.

storybild

Viborg Kommunes krav om, om at en 50-årig tidligere tømrer skal arbejde i fleksjob 40 minutter om ugen, afliver førtidspensionen. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det mener fagforbundet 3F og Enhedslisten, der nu rejser sagen overfor beskæftigelsesministeren.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det giver ingen mening. Folk griner ad det. Det er jo meningsløst, siger Frank Salkvist om de mange afslag, han har fået på ansøgninger om et fleksjob på 40 minutter om ugen.

Syge bliver parkeret på kontanthjælp
Syge bliver parkeret på kontanthjælp

Frank Salkvist ødelagde sin ryg i en arbejdsulykke i 2007. Efter forsøg på omskoling og flere arbejdsprøvninger vurderede kommunens eksperter sidste år, at hans arbejdsevne svarer til 40 minutter om ugen.

I maj 2013 visiterede Viborg Kommune ham til et fleksjob. Den afgørelse har Ankestyrelsen for nylig givet kommunen medhold i. Og dermed er muligheden for førtidspension reelt afskaffet, mener Ellen K. Lykkegaard, socialpolitisk ansvarlig i 3F.

Mette F: De svage skal have flere tilbud
Mette F: De svage skal have flere tilbud

- Det er muligt at visitere til fleksjob på et meget lille antal timer. Der er i reglerne for visitation til fleksjob ingen nedre grænse, siger arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune, Jette Lorenzen, til Fagbladet 3F.

Derfor havner håndværkere på førtidspension
Derfor havner håndværkere på førtidspension

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen vil forfølge sagen.

- For hvad bliver det næste: 30 minutter? 20 minutter, spørger Finn Sørensen, der nu stiller opklarende spørgsmål til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx