Af - 25/01-16 10:47

Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børneneFanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene

Forældrenes gæld for børnepasning stiger markant i disse måneder. Det er endnu et eksempel på kaos i Skat, mener politiker.

storybild

(Billede: Polfoto/Klint Peter/Arkiv)

Det er bestemt ikke alle københavnere og aarhusianere, der betaler for deres børns plads i dag- og fritidsinstitutioner i tide.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ifølge tal, som metroxpress har fået aktindsigt i, skylder 2140 borgere sammenlagt 26 millioner kroner til Københavns Kommune på det her område. Tallet er steget hele fire millioner på to måneder, og det ser kun ud til at blive højere.

- Tidligere har man modregnet i børneydelserne for at opkræve pengene, men det gør man ikke længere, efter Skats opkrævningssystem er gået i stå. Det gav ellers fire-fem millioner kroner hver tredje måned, siger Irene Christensen Otrh, der er kontorchef i Betaling & Kontrol i Københavns Kommune.


I Aarhus skylder 1656 borgere i alt 28,4 millioner kroner til kommunen, og det tal er steget med 4,8 millioner siden august sidste år. Også her ser det kun ud til at gå en vej.

- Kurven har været svagt nedadgående, indtil Skat lukkede EFI og dermed også stoppede med at foretage modregning. Nu stiger den bare, siger Alice Johnsen, der er konstitueret chef for Backoffice i Borgerservice hos Aarhus Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Terrormistænkte indblandet i fødevarefusk i København
Terrormistænkte indblandet i fødevarefusk i København

Skat har, indtil de lukkede deres automatiske indkrævningssystem i september, modregnet borgernes gæld i børneydelserne, men det kan Skat ikke længere, og derfor stiger gælden bare lige nu. Kommunen kan ikke gøre meget andet end at se på.

- Vi er i øjeblikket 100 procent afhængige af Skat i forhold til at få pengene inddrevet, hvis ikke borgerne selv vælger at betale gælden, siger Alice Johnsen.

Omstridt professor vil redde sin ære i landsretten
Omstridt professor vil redde sin ære i landsretten

Skatteordfører i Enhedslisten, Pelle Dragsted, mener, at man skal tage den stigende gæld meget mere alvorlig, end man hidtil har gjort, og derfor bør ’antallet af medarbejdere i Skat øges markant’, så gælden kan blive indkrævet, inden borgerne kommer til at skylde alt for mange penge.

- Det her er endnu et eksempel på det kaos, som lige nu råder i Skat, og som har stor konsekvens for kommuner og for borgere, der står tilbage med gæld, siger han.

I en skriftlig kommentar fra Skat fortæller inddrivelsesdirektør Jørgen Rasmussen, at deres manglende inddrivelse netop skyldes lukningen af EFI, og ”restanceinddrivelsen sker derfor for tiden kun i meget begrænset omfang.”

Kåring: Derfor er København verdens bedste by
Kåring: Derfor er København verdens bedste by

29-årig anholdt: Ville sætte ild til skur med kaniner i
29-årig anholdt: Ville sætte ild til skur med kaniner i


LÆS OGSÅ: Regionsrådsformand: Uskøn rivalisering om hjertecenter

LÆS OGSÅ: Grundstødt skib glider fri efter to døgn i Storebælt

LÆS OGSÅ: Hospitaler i indbyrdes kamp for at bevare hjertebørn

LÆS OGSÅ: Spøgelsesbilist dræbt i færdselsulykke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx