Af - 02/02-16 06:30; Opdateret: 02/02-16 13:01

Johanne Schmidt lyner mod stramninger: - Vi skubber unge mennesker vækJohanne Schmidt lyner mod stramninger: - Vi skubber unge mennesker væk

Johanne Schmidt-Nielsen lyner mod de danske asylstramninger, som ifølge hende kun skubber unge udlændinge væk fra det danske samfund.

Bildstrecke im Grossformat »

Den dansker musiker og trommeslager i bandet L.I.G.A Ihan Haydar forklarede søndag på Facebook, hvordan hendes bror Ali har fået afslag på ansøgning om permanent opholdstilladelse.

Broren lever af at danse, men hans uddannelse som danser er ikke anerkendt som uddannelse, der kan hjælpe ham med at opnå opholdstilladelsen.

Som mange tusind andre danskere har politisk ordfører og ordfører for udlændinge, integration og indfødsret hos Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen kommenteret på musikerens opslag.

To partier vil have højere skat i København: Så meget vil de hæve den
To partier vil have højere skat i København: Så meget vil de hæve den

Hun mener de nye asylstramninger, som helt fjerner muligheden for at uddannelse kan hjælpe med at opnå permanent opholdstilladelse, især rammer unge med anden etnisk baggrund hårdt.

- Jeg kender jo ikke detaljerne i hans sag, men desværre er det med den nye udlændingelov, hvor diskussionen i høj grad handlede om smykker, blevet sværere at få permanent opholdstilladelse. Man har ændret reglerne, så uddannelse slet ikke længere tæller. Det, der giver point, er fuldtidsbeskæftigelse, siger ordføreren til metroxpress.

Problemet med denne ændring er ifølge Johanne-Schmidt Nielsen, at der kan være unge mennesker, som er kommet til landet, der, når de bliver 18 år, føler de bliver nødt til at tage ufaglært arbejde i stedet for en uddannelse.

- På den måde kommer man til at skubbe unge mennesker væk fra det danske samfund frem for at inkludere dem. Man motiverer unge til at tage ufaglært arbejde frem for uddannelser, og det er da tosset. Uddannelse er helt afgørende for integration, siger hun.

Læs Ihan Haydars indlæg her:

Flot Danmark. Bare flot! Jeg bekymrer mig om den ene flygtning på Lesbos til den anden i Danmark: Min lillebror har få...

Posted by Ihan Haydar on Sunday, January 31, 2016


LÆS OGSÅ: SF vil afskaffe karakterer i gymnasiet - EL er også klar

LÆS OGSÅ: EL: Spørg danskerne før der bygges ved kysterne

LÆS OGSÅ: Enhedslisten blæser til angreb efter formuestatistik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx