Af - 08/01-14 17:42

Omklædningsrum skyld i fodbold-skabsbøsserOmklædningsrum skyld i fodbold-skabsbøsser

De kønsopdelte omklædningsrum har lagt fundamentet for, at det er svært at springe ud som homoseksuel idrætsudøver, mener landsforening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

storybild

Er man homoseksuel fodboldspiller, kan det være endnu sværere at springe ud end ellers. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det kan være svært at springe ud som homoseksuel. Og det bliver ikke lettere, hvis man er idrætsudøver inden for typiske maskuline sportsgrene.

Det fortæller forperson for LGBT, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, Vivi Jelstrup, til mx.dk i kølvandet på dagens opsigtsvækkende afsløring af, at den tidligere anfører for det tyske fodboldlandshold, Thomas Hitzlsperger, er homoseksuel. En nyhed, han først tør stå frem med efter at karrieren er indstillet.

Særligt omklædningsrummene er skyld i, at homoseksuelle ikke tør stå frem med deres seksuelle orientering.

'Fare for tilnærmelser'
- Jeg tror, det handler om, at omklædningsrummene er kønsopdelte. Det skyldes, at man i tidernes morgen ville sørge for, at der ikke var fare for seksuelle tilnærmelser, siger Vivi Jelstrup.

Hun forklarer, at hvis en homoseksuel klæder om og bader med andre af samme køn, der kender til vedkommendes seksuelle orientering, så vil de frygte, at 'faren' for seksuelle tilnærmelser stadig er der.

Men det er en ubegrundet frygt, siger Vivi Jelstrup.

- Folk vil aldrig ligge an på nogen, der ikke er interesseret, lyder det.

Vivi Jelstrup fortæller, at det er sværest at springe ud i maskuline sportsmiljøer, som eksempelvis fodbold. Det skyldes blandt andet, at mænd er mere fordomsfulde end kvinder. Det har undersøgelser klargjort, siger Vivi Jelstrup.

Hun fortæller, at omkring halvdelen af de homoseksuelle, der ellers er åbne til dagligt, skjuler deres seksuelle orientering på deres arbejdsplads. Og der er god grund til at formode, at det tal er endnu højere inden for idrætsverdenen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Topspiller springer ud

LÆS OGSÅ: Amerikansk tv-stjerne springer ud som homoseksuel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx