21/01-16 13:31; Opdateret: 21/01-16 13:58

Ministeren hos FN: Asylpolitikken er blevet misforståetMinisteren hos FN: Asylpolitikken er blevet misforstået

FN-eksamen gav udenrigsministeren mulighed for at svare igen på kritik af dansk asylpolitik.

storybild

(Billede: Ebrahim Noroozi)

Flere lande rettede kritik mod den danske asylpolitik, da udenrigsminister Kristian Jensen (V) var til eksamen i menneskerettigheder ved FN's Menneskerettighedskomité.

Centralt var blandt andet den meget omtalte smykkelov og de strammere regler for familiesammenføring. Det var blandt andet USA og Danmarks nabolande Irland og Sverige, som havde kritiske holdninger til den danske udlændingekurs.

- Det, synes jeg, er glimrende, fordi det giver en mulighed for, at vi kan svare igen på kritikken og rette op på nogle af de misforståelser, der har været rundt omkring, siger udenrigsminister Kristian Jensen til Ritzau efter høringen i komitéen.

- Jeg fik eksempelvis forklaret, at Danmark ikke tager smykker, der har affektionsværdi, fra flygtninge, fortæller ministeren.

Udenrigsministeren indledte bedømmelsen med en tale, der fokuserede på tilstrømningen af flygtninge og migranter til Danmark og den danske asylpolitik.

- Vi havde på forhånd modtaget en række spørgsmål, så jeg vidste, at der ville komme kommentarer på netop det område. Derfor kunne vi ligeså godt tage det fra starten, siger ministeren.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Afhoppet socialdemokrat: S svigter integrationen

LÆS OGSÅ: EU-Parlamentet vil diskutere den danske asylpolitik

LÆS OGSÅ: Folkevalgt forlader S på grund af asylpolitik

LÆS OGSÅ: Socialdemokrat springer til Alternativet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx