Af - 10/07-15 10:21; Opdateret: 10/07-15 11:12

Festival vil stoppe helt unges drukFestival vil stoppe helt unges druk

Midt i en festivaltid opfordrer Vig Festivalen forældre til at sætte en tydelig grænse for, hvornår deres børn må drikke og hvor meget, det er i orden at drikke. Det skriver DR Sjælland

storybild

(Billede: Polfoto/OLUFSON JONAS)

For det er nødvendigt at sætte klare grænser, siger festivalleder Dorte Olsen:

- Vi har oplevet unge, der ligger alene på vores frie camping. Det er 13-14 årige, som ligger i telt og har masser af alkohol, og det er ikke i orden, siger hun til DR Sjælland.

LÆS OGSÅ: Smukfest inden Citybois-koncert: - Vi kønsopdeler ikke publikum

Unge og alkohol er blevet fokusområde på landets musikfestivaler i år, siger Jakob Brixvold, der er sekretariatschef i festivalernes og spillestedernes interesseorganisation Dansk Live:

- 18 festivaler er med i kampagnen, og vi tager da ikke æren for, at årets Roskildefestival har været den mest rolige nogensinde. Men det kan da være, vi har medvirket, siger han til den regionale radiostation.

LÆS OGSÅ: Har Citybois fået storhedsvanvid? Mænd ingen adgang

Dansk Live og Sundhedsstyrelsen står bag kampagnen "Mindre druk . Mere Fest", hvor de unge på festivalen bliver mødt med kendte sangtekster, men hvor en del af bogstaverne mangler. De halve sangtekster følges så op af budskabet: "Du oplever kun det halve, når du er helt væk!"

- Det er et signal om, at de unge skal skrue ned for rusen og op for musikken, siger Jakob Brixvold.

I Vig har man taget konsekvensen, siger Dorte Olsen:

- Vi vil ikke se unge under 16 slingre rundt. Så får de et advarsels-armbånd. Hvis de bliver taget en gang til, så klipper vi deres armbånd og sender dem hjem, fortæller hun til DR Sjælland.

LÆS OGSÅ: TV: Fest, druk og glade mennesker: Aarhus er klar til kapsejlads

Desuden udstyres alle unge mellem 13 og 18 år med et såkaldt "unge-armbånd", som bliver sat på, når de køber deres billet.

- Så kan vi ikke sælge spiritus til dem, og det kan de handlende i Vig by heller ikke, siger festivalchef Dorte Olsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx