Af Ritzau - 24/08-16 09:12

Danske Regioner glæder sig over signalværdi i kræftpakkeDanske Regioner glæder sig over signalværdi i kræftpakke

Flere kræftpatienter betyder et øget behov, der ikke kan betales af effektiviseringer, mener Bent Hansen.

storybild

Glædeligt, at regeringen finder ny penge til at øge sundhedsvæsnets kapacitet til at behandle kræftpatienter, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Regeringen fremlægger onsdag middag et udspil, der vil betyde 1,5 milliarder kroner yderligere til behandling af kræftpatienter over fire år.

Det er glædeligt, at regeringen finder nye penge frem til at øge sundhedsvæsnets kapacitet til at behandle kræftpatienter. Det mener Bent Hansen, der er formand for Danske Regioner.

- Det er et godt signal, at man erkender, at der skal flere penge til, hvis vi skal holde det høje niveau, og at man ikke bare kan presse personalet mere og mere og betale en ny udgift ved at spare et andet sted, siger han.

- Vi ved også, at der kommer flere kræftpatienter de kommende år. Når vi bliver ældre, vil der være flere, der får kræft. Så skal vi have mere kapacitet. Vi har brug for udstyr til at skanne, og vi har brug for flere hænder.

Planen skal ifølge sundhedsminister Sophie Løhde hæve de danske kræftpatienters odds for at overleve en kræftsygdom op på niveau med resten af Norden.

Pengene skal blandt andet bruges på at skaffe flere skannere og flere ansatte. Samtidig skal hvert enkelt behandlingsforløb have én ansvarlig læge.

Regionerne har ifølge Bent Hansen givet "gode råd" om, hvordan regeringens kræftpakke kunne se ud.

Ud over regeringens pakke varsler han, at regionerne fremlægger deres egen plan til efteråret, hvor forebyggelsen af kræftsygdom vil være i fokus.

Bent Hansen håber dog ikke, at kræftpakken har tømt kassen for midler til at imødegå stigninger i andre patientgrupper.

- De andre ting tager vi ved de årlige økonomiforhandlinger. Der må vi håbe, at der er en rimelig villighed til at erkende, at der også kommer flere diabetes- og gigtpatienter, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx