Af Bo Poulsen - 05/02-14 20:09

Lykketoft giver pressen på Christiansborg det gule kortLykketoft giver pressen på Christiansborg det gule kort

Pressen vil blive ramt af restriktioner, hvis journalisterne på Christiansborg ikke opfører sig ordentligt.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Pressefolkenes stadigt mere aggressive fremfærd på gangene på Christiansborg får nu Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), til at advare journalisterne om, at deres bevægelsesfrihed kan blive indskrænket.

Det fremgår af et brev fra Lykketoft til formanden for Folketingets Presseloge, Anders Jerking, der er redaktionschef på Altinget.dk.

Journalist i elevator-bommert på Christiansborg
Journalist i elevator-bommert på Christiansborg

Gnidningerne mellem pressen og politikerne på Christiansborg tog for alvor fat for et års tid siden, da to medarbejdere fra Ekstra Bladet fik karantæne, fordi de forfulgte den konservative leder, Lars Barfoed, op og ned ad gange og trapper på Borgen.

Og på det seneste har der været yderligere et par episoder, som har vakt harme blandt politikere og embedsmænd.

15. januar måtte Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, nærmest løbe spidsrod, da han skulle bevæge sig fra en konference og tilbage til sit kontor - en episode, som Lykketoft hæfter sig ved:

Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit
Disse fem SF'ere pressede Vilhelmsen til regerings-exit

- Specielt har det vakt kritisk opmærksomhed, at Statsministeriets departementschef - til trods for, at han udtrykkeligt afviste at udtale sig - blev forfulgt på gangene og tilsyneladende hæmmet i sine muligheder for at bevæge sig fra mødet i forsøg på at aftvinge ham en udtalelse.

- Ligeledes kan jeg forstå, at MF Annette Vilhelmsen tirsdag den 4. februar blev ramt i hovedet af en mikrofon fra et kamera, da hun blev omkranset af journalister, skriver Lykketoft til formanden for Folketingets Presseloge.

Politikere: Grotesk, at kræftsyge børn skal faste i et døgn
Politikere: Grotesk, at kræftsyge børn skal faste i et døgn

Han indleder brevet med at gøre opmærksom på, at flere medlemmer af Folketinget diskuterer, om det kan være rigtigt, at pressens repræsentanter kan bevæge sig frit på Borgen.

Senere i brevet understreger Folketingets formand, at han ikke ønsker ændringer i mediernes tilstedeværelse, men tilføjer dog, at det kræver, at der er fuld respekt om politikernes og pressens aftale om journalisternes opførsel:

- Det er min opfattelse, at aftalen betyder, at afslag på at udtale sig umiddelbart skal respekteres, og at alle politikere og andre, der deltager i arrangementer i Folketingets område, skal kunne færdes uhindret og ikke udsættes for paparazzilignende adfærd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kort efter hustruens død: USA's...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Læge advarer: Alt for mange danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx