Af - 29/04-15 11:17

Aarhus-chefer forgyldes for fire millionerAarhus-chefer forgyldes for fire millioner

I Aarhus Kommune kan tre chefer se frem til at få i alt fire millioner kroner udbetalt blot for at stoppe i deres job, når deres kontrakt udløber. Rådmand raser.

storybild

Mens der spares flere steder i Aarhus, er der tilsyneladende rigeligt med penge til kommunalcheferne. Men hverken borgmester Jacob Bundsgaard eller kultur-rådmand Rabih Azad-Ahmad ønsker at kommentere de gyldne konkrakter, som tre kommunalchefer har fået. Foto: Gregers Tycho (Billede: Tycho Gregers)

Mens der spares flere steder i Aarhus Kommune, så viser en aktindsigt til metroxpress nu, at man samtidig uddeler lukrative åremålskontrakter til tre chefer, hvilket udløser store engangsbeløb til cheferne hvis de vælger ikke at forlænge deres tidsbegrænsede kontrakter.

Kommunalchef fik million-fratrædelse: Nu bliver han fastansat
Kommunalchef fik million-fratrædelse: Nu bliver han fastansat

Direktøren for sociale forhold og beskæftigelse står til at få et engangsbeløb på 1.758.829 kroner, når kontrakten udløber i marts 2017. Chefen for Aarhus Symfoniorkester er stillet 1.169.152 kroner i udsigt, mens musikhusdirektøren, da han blev ansat i januar, blev stillet 764.598 kr. i udsigt for at stoppe ved kontraktudløb.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Borgmester, Jacob Bundsgaard (S), ønsker ikke at udtale sig om sagen, men henviser til de to rådmænd på områderne. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad ønsker heller ikke at sige noget. Det vil til gengæld Socialrådmand, Thomas Medom (SF):

Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser
Direktører i regionerne får skjulte million-bonusser

- Jeg synes, de her kontrakter er helt forkerte og spild af aarhusianernes penge. Vi skal jo effektivisere som alle mulige andre. Og det er jo ikke bare engangsbeløbet, der er stort. De får også 25-30 procent oveni årslønnen, siger han med henvisning til at de tre også får ca. 15.000 kr. ekstra om måneden per snude.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kommunens økonomi- og personalechef, Erik Frisgaard, siger at det er indenfor gældende regler, og der især er to grunde til man har valgt ordningerne.

- For det første, fordi vi får konkurrenceudsat stillingen og får vurderet om vi har den rigtige profil. For det andet så er det en måde at sikre at lønnen er tilstrækkelig til at vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Åremål er en måde at give tillæg, så vi kan tiltrække topchefer fra fx det private erhvervsliv​.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx