01/11-17 16:00

Teleselskab advarer mod nyt lusket fup-nummer: Det må du IKKE gøreTeleselskab advarer mod nyt lusket fup-nummer: Det må du IKKE gøre

TDC kommer nu med en advarsel mod et omfattende svindelnummer.

storybild

En stor mængde svindelopkald fra Liberia har ramt Danmark onsdag.

En større omgang telefonsvindel har ramt Danmark onsdag, fortæller TDC. Numre fra Liberia står bag.

TDC advarer om, at der sker et stort antal fup-opkald fra Liberia onsdag. Ringer man tilbage, kan det koste på telefonregningen. Angrebet er såkaldt wangiri-svindel, fortæller TDC.

»Vi kan ikke sige noget konkret om omfanget, men vi er blevet kontaktet af kundeservice fra mange af vores brands, der har oplevet, at mange kunder ringer ind.«

»Og det er altså ikke noget, der sker hver dag,« siger Nis Peder Kolby, kommunikationspartner hos TDC Group.

Svindlen består i, at der bliver ringet op til danske numre meget kort. Hvis den person, der er ringet til, så ringer tilbage, tjener fupmagerne penge.

»Det kan være til et overtakseret nummer, men også bare et helt almindeligt nummer, så den udenlandske teleoperatør tjener penge på opkaldene fra Danmark,« siger Nis Peder Kolby.

Svindlerne er enten det lokale teleselskab, der øger sin indtjening, eller bagmænd, der udnytter teleselskabet som værktøj til svindlen.

»Vi tager det meget seriøst og stopper opkald både til og fra de pågældende numre, så hurtigt vi kan, for at beskytte vores kunder.«

»Desværre skifter svindlerne numre, når et nummer bliver blokeret, så der kommer fortsat fupopkald,« siger Nis Peder Kolby og fortsætter:

»Vi advarer vores kunder, og danskerne i det hele taget, mod disse opkald.«

»Ringer man tilbage, kan man få en langt dyrere telefonregning end forventet, så man skal være varsom med ukendte numre. Særligt fra udlandet.«

TDC opfordrer alle, der er blevet ramt, til at kontakte deres telefonselskab og gøre opmærksom på svindlen. Så kan teleselskaberne blokere numrene.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx