Af Ritzau - 20/12-16 19:31

S går i offensiven i Thyra Franks første solosamrådS går i offensiven i Thyra Franks første solosamråd

Onsdag skal den omstridte ældreminister Thyra Frank for første gang i ilden ved et samråd på egen hånd.

storybild

Ældreminister Thyra Frank (LA) skal onsdag i sit første solosamråd. (Billede: Scanpix/Ida Marie Odgaard)

Den seneste tid har der været stille om ældreminister Thyra Frank (LA).

Hun fik en turbulent start på ministertilværelsen med kritik fra især Socialdemokratiet. Der var også en noget lunken modtagelse fra VLAK-regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Onsdag morgen klokken 09 er det igen alvor for Thyra Frank.

Socialdemokratiet har indkaldt ældreministeren til åbent samråd "om de økonomiske rammer for ældreplejen" i Folketingets Finansudvalg.

Hun skal redegøre for "vanskeligheden ved at drive plejehjem og hjemmehjælpsordninger af høj kvalitet i kommunalt regi".

Socialdemokratiet ventes at gå hårdt til ministeren. Hun kom i modvind kort inde i sin ministertid med meldingen om, at "det er kommunerne, som har ansvaret for en god ældrepleje".

Ifølge Flemming Juul Christiansen, lektor i politologi ved Roskilde Universitet, er det helt naturligt, at oppositionen har udset sig Thyra Frank som et politisk bytte.

- Oppositionen har ret stor betydning for, hvilke emner der tales om i offentligheden. Det gør den ved at kritisere nogle ting via medierne og ved at rejse nogle sager gennem samråd og spørgsmål.

- Ældrepolitikken er et vigtigt velfærdsområde, og derfor har regeringen udnævnt en minister, der har en profil på det område.

- Det er en naturlig kampplads mellem regeringen og oppositionen, fordi der er stemmer at hente på ældreplejen.

- Velfærdspolitikken er et af de aller vigtigste områder i forhold til, hvad der flytter stemmer, siger Flemming Juul Christiansen.

Thyra Frank, der er tidligere plejehjemsleder, er ikke medlem af Folketinget. Det var hun fra 2011 til 2015, men hun blev ikke genvalgt ved det seneste valg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har forsvaret sin ældreminister.

Ingen på Christiansborg ved mere om ældrepolitik end Thyra Frank, var meldingen fra Løkke.

- Ældreministeren har helt ret i, at det er ude i den enkelte kommune, at man tilrettelægger den kommunale service. Vi har kommunalt selvstyre. Derfor er det kommunalbestyrelsen, der står til ansvar, sagde Løkke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk rigmandsdatter scorer...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Aktion i gang: Mand formentlig faldet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx