08/01-14 23:09

Styrelse gemte penge i falske projekterStyrelse gemte penge i falske projekter

Rigsrevisionen kommer med hård kritik af naturstyrelsen, som har dækket budgetoverskridelser ved hjælp af fiktive projekter

storybild

Naturstyrelsen hører under miljøministeriet

Kritikken af Naturstyrelsen er hård, efter at Rigsrevisionen ved en gennemgang af regnskaberne konstaterede en højst ejendommelig praksis.

Gennem længere tid har embedsmændene ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag opereret med to fiktive projekter, hvor de har skrabet et tocifret millionbeløb sammen.

Pengene var blevet i overskud på andre projekter, men i stedet for at føre dem tilbage til statskassen, beholdt styrelsen pengene på de to konti. Herfra blev de brugt til at dække løbende budgetoverskridelser på andre projekter.

Det har fået Rigsrevisionen til at uddele karakteren »ikke tilfredsstillende«, hvilket er den hårdest mulige kritik fra den kant.

Rigsrevisionen har derudover fundet en række andre uregelmæssigheder i Naturstyrelsens bogføring, der har ført til, at det samlede regnskab for 2012 endnu ikke er godkendt.

Kort før jul blev Naturstyrelsens direktør Niels Christensen fyret.

Regnskabsafdelingen er desuden blevet styrket med fem årsværk.

Miljøminister Ida Auken (SF) ønsker ikke at udtale sig om sagen, men departementschef Henrik Studsgaard skriver i en mail, at det i forbindelse med direktørfyringen »også har spillet en rolle, at der ikke har været orden i regnskabsføringen.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
LIGE NU: 24-årige Casper i ekstremt...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx