Af Ritzau - 07/05-17 20:51; Opdateret: 07/05-17 21:13

Løkke: Franskmændene har stemt ja til fællesskabLøkke: Franskmændene har stemt ja til fællesskab

Løkke påpeger, at vi ikke må vende ryggen til frygten for globalisering, som det franske valg også har vist.

storybild

Lars Løkke Rasmussen mener, at vi alle kan tage ved lære af det franske valgresultat. (Billede: Reuters/Yves Herman)

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) hilser valget af Emmanuel Macron som ny fransk præsident velkommen.

- Stort tillykke til præsident Macron. Han bringer masser af håb og optimisme. Det skal han nu omsætte til gavn for hele den franske befolkning, hedder det i en skriftlig kommentar fra Anders Samuelsen.

Lars Løkke peger på, at franskmændene har valgt Europa.

- I dag har Frankrig stemt ja til fællesskab og ja til fremtiden. Vi har brug for hinanden i Europa. For vi ved, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

- Derfor er jeg glad for, at Emmanuel Macron er Frankrigs næste præsident, hedder det i en skriftlig kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

Den danske statsminister peger dog samtidigt på, at det franske valg, der endte med at den EU- og indvandrerkritiske Marine Le Pen nåede til anden runde, hvor hun fik 35 procent af stemmerne, giver anledning til eftertanke.

- Samtidig tror jeg, det er vigtigt, at vi ikke bare affejer de strømninger i Frankrig og andre steder, der vender ryggen til globaliseringen og internationalt samarbejde, siger statsministeren.

- Vi skal forstå deres bekymring, og vise, at EU kan løse de konkrete problemer, de møder i deres hverdag.

- Sammen skal vi bekæmpe terror, løse migrationsudfordringen og sikre vækst og arbejdspladser til alle, hedder det i kommentaren fra Lars Løkke Rasmussen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen ser med Macrons sejr frem til at fortsætte det internationale samarbejde med franskmændene.

Og der er nok at tage fat på, mener han.

- Vi har masser af emner, som Danmark gerne vil arbejde sammen om fra første dag: Brexit-forhandlingerne i EU, terrorbekæmpelse, antiradikalisering, stabilisering, vækst, migration, frihandel, Nato-samarbejde og meget andet, skriver Samuelsen i sin kommentar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexskandale får topatleter på banen:...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx