17/05-14 22:45

Medie: Venstres ledelse tæt på mistillid til LøkkeMedie: Venstres ledelse tæt på mistillid til Løkke

Før kommunalvalget var Lars Løkke Rasmussen i risiko for at blive væltet. Nu skal hans skæbne tages op igen.

storybild

Lars Løkke Rasmussen er ifølge Politiken i farezonen for at blive væltet som formand for Venstre. (Billede: Polfoto/Jens Dresling/arkiv)

Allerede i november var Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen i risikozonen for at blive væltet af sine egne for rod i bilagene.

Ifølge Politikens oplysninger var flere af partiets organisatoriske regionsformænd langt i deres overvejelser om at udtrykke mistillid til Løkke på et forretningsudvalgsmøde.

Støjberg om Løkkes rygning: Lars gik jo ikke 'balalaika'
Støjberg om Løkkes rygning: Lars gik jo ikke 'balalaika'

Mødet fandt sted, netop som GGGI-sagen havde sat alvorlige spørgsmålstegn ved Løkkes dømmekraft, og kritikken fra baglandet var kras.

Men et muligt kupforsøg mod Venstres formand blev afværget. Mistilliden blev aldrig udtalt.

En af forklaringerne lyder, at Løkke blev reddet af det kommunalvalg, der skulle afholdes et par uger senere. Et formandsskift på det tidspunkt ville være for risikabelt for partiet, skriver Politiken søndag.

Socialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferie
Socialdemokraterne: Helle betaler selv sin ferie

I stedet blev Venstre-formanden stillet over for et ultimatum af forretningsudvalget: Hvis der kom flere bilagssager, kunne man i partiet ikke længere have tillid til Lars Løkke som formand.

- Det blev sagt meget klart, at Venstres forretningsudvalg ikke kan acceptere flere sager af den karakter. Det kan vi ikke leve med. Og enten har man tillid, eller også har man ikke. Det er ganske alvorligt, fortæller et udvalgsmedlem, der ønsker at være anonym.

Flere udvalgsmedlemmer bekræfter udlægningen af mødet.

Hård kritik af Løkke efter ENDNU en bilagssag
Hård kritik af Løkke efter ENDNU en bilagssag

Nu ulmer utilfredsheden igen efter Ekstra Bladets afsløring af, at Venstre har købt tøj til Løkke for 152.000 kroner, betalt en rejse til Mallorca for hans kone og søn samt betalt for ekstra rengøring efter Løkkes rygning på et røgfrit hotelværelse.

Nu skal Løkkes bilag endnu engang diskuteres indgående på et forretningsudvalgsmøde.

Mødet er sat til 27. maj, men ifølge Politikens oplysninger ønsker flere medlemmer, at mødet afholdes hurtigere. Situationen er nu så alvorlig, at der er brug for intern afklaring.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Glem Real Madrid! Derfor var...
bt.dk
Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx