Af Ritzau - 24/10-16 12:19

S skyder Løkkes plan med lavere bundskat nedS skyder Løkkes plan med lavere bundskat ned

S afviser regeringens plan med lavere topskat og større bundfradrag, siger skatteordfører Jesper Petersen (S).

storybild

Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen kritiserer regeringen for at give beskæftigelsesfradrag op til 534.000 kroner om året. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Socialdemokratiet er enig i kritikken af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der siger, at det såkaldte jobfradrag er målrettet danskerne med de laveste indkomster.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde om 2025-planen, at "Hver gang vi bruger 1 krone i toppen, så bruger vi 3 kroner i bunden".

Men det er at "stramme den", mener økonomiprofessor Bo Sandemann, Aarhus Universitet ifølge Jyllands-Posten. Og Socialdemokratiet stemmer i.

- Det er endnu et eksempel på, at Lars Løkke har en "går den, så går den" tilgang til at fortælle danskerne, hvad der egentlig er indholdet i 2025-planen, siger skatteordfører, Jesper Petersen (S).

Hans kollega Dennis Flydtkjær (DF) kritiserer regeringen for at "oversælge"planen.

- Man mister bare tilliden til de informationer, man får af politikerne. Det er rigtig ærgerligt. Man skulle gerne kunne regne med det, man får at vide, siger Dennis Flydtkjær til Jyllands-Posten.

Jesper Petersen er enig.

- Det viser sig gang på gang, at dét, regeringen siger, er for godt til at være sandt, overdrevet eller vildledende, så snart man kratter i overfladen, siger Socialdemokratiets skatteordfører.

Spørgsmål: - Men regeringen bruger 1,6 milliarder kroner på lavere topskat og 4,6 milliarder kroner på højere beskæftigelsesfradrag i bunden?

- Man bruger et større beløb på beskæftigelsesfradrag og pensionsbonus. Folk må gøre op med sig selv, om bunden af indtægtsskalaen går helt op til 534.000 kroner. Det er reelt dét, Venstre siger, mener Jesper Petersen.

Fradraget får ikke Socialdemokratiet med i skattereformen, fastslår han.

- Der er ikke noget nyt. Vi har helt klart afvist at lave lettelser i topskatten. Der er ikke behov for at lave en skattereform, siger han.

Socialdemokratiet siger nej til regeringens skatteplan. Partiet er helt imod at sænke topskatten, men afviser også at lempe beskæftigelsesfradraget, fordi regeringen giver fradrag op til en indkomst på 534.00 kroner årligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx