Af Ritzau - 05/10-16 08:35

DF bakker op bag bred aftale for boligejereDF bakker op bag bred aftale for boligejere

Boligskat bør være en holdbar løsning med bred politisk opbakning, mener DF's finansordfører René Christensen.

storybild

På Frederiksberg er grundskylden steget, så boligskatterne er en politisk varm kartoffel. Regeringen fremlægger onsdag sit nye system for ejendomsvurdering. (Billede: Scanpix/Kasper Palsnov)

Det er svært at finde en løsning for boligejerne. 730.000 boligejere har betalt for meget og får 10 milliarder kroner tilbage. Mens andre boligejere har betalt for lidt.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, før regeringen onsdag fremlægger sin ejendomsvurdering med et nyt skattestop. Systemet skal sikre, at nuværende boligejere ikke skal af med mere boligskat fra 2021.

- For os er det vigtigste, at der bliver lavet en løsning, som kan blive holdbar. For det første skal den være bred politisk. Så den ikke skifter, hver gang flertallet skifter i Folketinget, siger René Christensen.

- For det andet er det vigtigt, at løsningen kan holde i mange år.

Boligejerne får automatisk refusion, når ejendomsvurderingen er forhandlet færdig. Det fordrer en aftale mellem regeringen og et flertal i Folketinget, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde op til i sin åbningstale.

Regeringen har afsat 24 milliarder kroner, hvoraf 10 milliarder kroner til at refundere boligejerne er en bunden opgave. Staten har med de forkerte vurderinger opkrævet skat uden hjemmel i lovgivning. Det er ulovligt.

- Helt principielt skal et beskatningssystem for boliger være i i orden. Fællesskabet skal vide, hvad vi får ind, og de, der beskattes, skal kunne gennemskue systemet, siger René Christensen.

- Hvis det ikke er rigtigt, skal de selvfølgelig kunne klage. Den ret er lige nu frataget borgerne, som ikke kan klage.

Regeringen vil fra 2020 sænke satsen for ejendomsværdiskat og grundskyld.

- I vurderingssystemet er der problemer i begge ender. Nogle har betalt for meget, andre har betalt for lidt. Udfordringen er også, at boligbeskatningen er en ret stor del af skattekagen, siger René Christensen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx