Af - 05/09-13 06:14; Opdateret: 05/09-13 06:32

Farlig leg: Pige hårdt kvæstet af heliumFarlig leg: Pige hårdt kvæstet af helium

En 15-årig dansk pige fik livsfarlige trykskader i lungerne, da en veninde for sjov åbnede for en flaske med helium. Ingen vil betale hospitalsregningen på 117.000 kroner.

storybild

Børnene inhalerede helium fra balloner, men det var ikke nok. De besluttede at få helium direkte fra helium-trykflasken, og det gik frygteligt galt. (Billede: Arkiv/Polofoto)

Mange børn synes, det er sjovt at sluge helium fra en ballon, for det giver en fjollet stemme. Men legen kan udvikle sig og være dødsensfarlig.

I næsten to år har Gouda Rejseforsikring og et forældrepar været i krig om, hvem der skal betale de 117.000 kroner som det kostede at redde den dengang 15-årig danske piges liv.

Ulykken skete ved en børnefødselsdag under pigens udvekslingsophold i USA.

Børnene inhalerede helium fra balloner, men det var ikke nok. De besluttede at få helium direkte fra helium-trykflasken, og det gik frygteligt galt.

Da en veninde åbnede flaskens ventil, blev den 15-årige dansker, der havde munden på ventilen, kastet tilbage på grund af det høje tryk. Hun blev slået bevidstløs og fik småsår i ansigtet.

Meget værre var det, at hun fik livsfarlige indre skader, eksempelvis hul på begge lunger. Derfor blev hun blev bragt til intensiv med ambulance.

»Denne patient kunne have mistet livet ved denne hændelse, idet hun var udsat for et meget alvorligt traume som også kunne have invalideret hende på livstid,« har en læge udtalt i forsikringsstriden mellem forældrene og Gouda.

Pigen overlevede uden varige skader.

Gouda Rejseforsikring gik med til at betale halvdelen af hospitalsregningen, men nægtede at betale det hele med henvisning til, at pigen handlede 'groft uagtsomt'.

Pigens forældre, deres advokat, og Ankenævnet for Forsikring var uenige. De mener ikke, at pigen handlede uagtsomt, så Gouda fik for nylig besked på at genoptage sagsbehandlingen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx