Af - 20/01-14 18:37

Dater helst de smukke: Unge går efter 'trofæpartner'Dater helst de smukke: Unge går efter 'trofæpartner'

Mere end halvdelen af alle unge kan finde på date en person udelukkende på grund af udseende. Sociale medier får os til at fokusere mere på det ydre, mener psykolog.

storybild

For mange unge er et attraktivt ydre et væsentligt parameter for, hvem man vil date og danne par med, viser ny meningsmåling. (Billede: Polfoto/PhotoAlto-FREDERIC CIROU/modelfoto)

Et smukt ydre betyder langt mere for danske unge end for den ældre del af befolkningen. Mere end halvdelen af de 18-29-årige kunne finde på at date en person alene på grund af udseende, og mere end tre ud af fire prioriterer udseende i top 3 over vigtigste faktorer, når man skal vælge partner.

Så mange mænd vil have dig KUN for dit udseende
Så mange mænd vil have dig KUN for dit udseende

Det viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for metroxpress.

- Som ung er forholdet ikke nødvendigvis noget, der skal vare ved, så der kigger man på de umiddelbare kvaliteter. Når man kommer op i alderen, er det vigtigere for mange at finde en, der kan være en god kammerat samtidig, forklarer forfatter og parterapeut Torben Madsen.

Helle søger skruk partner - køn er ligegyldigt
Helle søger skruk partner - køn er ligegyldigt

Han bakkes op af psykolog og parterapeut Anette Buur Bangsgaard:

- Med alderen betyder det mindre for os, om resten af verden synes, at denne her person er lækker. Det bliver vigtigere, hvad vi selv synes. Man bevæger sig væk fra at have en 'trofæpartner'.

Tivoli og zoo hitter hos unge
Tivoli og zoo hitter hos unge

Det er dog ikke sikkert, at nutidens unge får den indsigt, når de bliver ældre, påpeger Bangsgaard:

- Unge er jo som alle andre også formet af den tid, de lever i, og lige nu leves en relativ stor del af livet via de sociale medier, hvor selviscenesættelse og en øget optagethed af det ydre kan være en konsekvens. Det kan bidrage til, at overfladiske ting som udseendet fylder mere.

Grimme kvinder skal lokke mænd på datingsite
Grimme kvinder skal lokke mænd på datingsite

- Men vælger man partner udelukkende på udseende, bliver det heller ikke dybere, og så kommer partneren til nærmest at være i kategorien accessory.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx