Af - 10/03-14 20:45

Lykketoft til regeringen: Brutalt angreb på dagpengene er en ommerLykketoft til regeringen: Brutalt angreb på dagpengene er en ommer

Regeringens forsøg på at holde hånden under udsatte dagpengemodtagere er ikke gode nok, og konsekvenserne af dagpengereformen er 'ikke tålelige' for den socialdemokratiske bevægelse, tordner Lykketoft.

storybild

Hører I efter! Mogens Lykketoft langer hårdt ud efter regeringens forsøg på at afbøde konsekvenserne af dagpengereformen. (Billede: polfoto/arkiv)

Akutpakke, akutjob, en midlertidig forlængelse af dagpengene med et halvt år, et halvt år mere på en kontanthjælpslignende uddannelsesydelse og så en midlertidig arbejdsmarkedsydelse på op til et og et kvart år.

Regeringens forsøg på at afbøde konsekvenserne for de tusindvis af ledige, der mister deres forsørgelsesgrundlag med dagpengereformen, er ikke bare utilstrækkelige, men et 'brutalt angreb' på den danske arbejdsmarkedspolitik.

SF vil halvere genoptjening på dagpenge
SF vil halvere genoptjening på dagpenge

Sådan lyder den karske kritik af regeringen fra Socialdemokraternes nestor og tidligere formand, Mogens Lykketoft, som i dag er formand for Folketinget.

- De midlertidige opblødninger på dagpengeforringelserne er ufuldkomne og forsvinder for hurtigt
igen. Snart står vi tilbage med virkningerne af det mest brutale angreb på Den Danske Model, som
hidtil er gennemført... medmindre regeringen inden næste valg kan enes med sig selv og et flertal i
Folketinget om at lave gunstigere, varige dagpengeregler, skriver Mogens Lyketoft i fagbevægelsens blad 'Liv & Lidt Mere'.

EU kan tvinge os til at betale dagpenge i Østeuropa
EU kan tvinge os til at betale dagpenge i Østeuropa

Lykketoft henviser til, at VK-regeringen, R og DF i 2010 regnede med, at omkring 3.000 danskere ville miste dagpengene som følge af dagpengereformen. Men tallet blev i steet det ti-dobbelte, nemlig 30.000:

- Virkningerne af det, som A-kassernes direktør Verner Sand Kirk har kaldt århundredets regnefejl, er ikke tålelige for den socialdemokratiske bevægelse, skriver Lykketoft med en klar opfordring til regeringen om at finde en mere skånsom dagpengemodel inden næste valg.

Antallet af folk på dagpenge styrtdykker
Antallet af folk på dagpenge styrtdykker

Enhedslisten og SF-formand Pia Olsen Dyhr bakker op om Lykketofts kritik, mens Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, over for politiken.dk betoner, at regeringen har besluttet af nedsætte et udvalg, som i 2015 skal komme med forslag til, hvordan et mere fleksibelt dagpengesystem kan skrues sammen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx