Af - 01/12-13 20:25

Spastisk lammet mand diskrimineret i BilkaSpastisk lammet mand diskrimineret i Bilka

Thomas Hedall Knudsen er ikke i stand til at løbe, men det krævede Bilka af ham, hvis han ville købe en Playstation 4

storybild

Der var ikke meget forståelse for Thomas Hedall Knudsens handicap hos Bilkaen i Holstebro. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Den 37-årige folkeskolelærer Thomas Hedall Knudsen fra Struer troede, at han var kommet i god tid, og at han havde sikret sig en af de eftertragtede Playstation 4-spillekonsoller i Bilka fredag.

Han havde stillet sig ved hovedindgangen til forretningen i Holstebro. Her var han mødt op klokken 7.20 og var blandt de fem første i det, som han troede var en kø.

Jensen's Bøfhus undskylder til Bornholm
Jensen's Bøfhus undskylder til Bornholm

- Da klokken nærmede sig 8.00, kom der selvfølgelig flere og flere kunder til, og vi spurgte personalet, om der ikke blev uddelt numre, som man gør alle andre steder, så alt går retfærdigt til, og man kan gå ind i god ro og orden og i den rækkefølge, man har stået i køen. Men det kunne der ikke. De sagde, at det bare handlede om, hvem der kunne komme hurtigst ned i den anden ende af butikken. Der skulle løbes om kap de 100-150 meter fra hovedindgangen og ned i radio/tv-afdelingen, siger han til bt.dk.

Det krav var en smule problematisk for Thomas Hedall Knudsen, da han siden sin fødsel har været spastisk lammet i sin venstre side.

Følte sig som en andenrangsborger
Hans medfødte tilstand betyder, at han ikke kan løbe, men det var Bilka-medarbejderne fløjtende ligeglade med.

- Da jeg direkte spurgte: "Hvad gør jeg som handicappet - jeg kan jo ikke løbe derop?" fik jeg svaret, at sådan var deres procedure altså. Der var ingen hjælp at hente. Heller ikke hvis man er ældre eller dårligt gående af andre årsager, siger han.

Ekspert: Kvinder blev klart diskrimineret
Ekspert: Kvinder blev klart diskrimineret

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende og er dybt rystet over det. Jeg har jo stået i kø på den måde masser af gange andre steder, og aldrig før har jeg i dén grad følt mig diskrimineret, som jeg blev lige der. Bilka gjorde mig til andenrangs-borger, siger han.

Episoden har forståeligt nok sat sine spor hos Thomas Hedall Knudsen, hvorfor han har skrevet om sin oplevelse på Bilkas facebook-side.

Det har affødt følgende undskyldning:

- Jeg kan sagtens forstå, at du synes, det har været en ubehagelig situation, som har sat sig som en grim oplevelse (...) Jeg beklager mange gange den oplevelse, du og andre havde i Bilka Holstebro, og som det første mandag morgen vil jeg sende din klage videre til varehuschefen, lyder svaret.

LÆS OGSÅ: Din fuldemandssnak bliver optaget

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx