Af Ritzau/Michael Bo Mortensen - 23/09-13 20:50

Psykisk syg polsk mand dømt for Rungsted-drabPsykisk syg polsk mand dømt for Rungsted-drab

En 45-årig polsk håndværker blev i december dræbt af dybt stik i brystet. Nu er en landsmand dømt for drabet.

storybild

(Billede: Google Maps)

En mentalt forstyrret 30-årig polsk mand blev mandag ved Retten i Helsingør kendt skyldig i drabet på en 45-årig landsmand i en villa på Bolbrovej i Rungsted.

Han blev dømt til indlæggelse på en psykiatrisk afdeling og efterfølgende udvisning af Danmark for bestandig.

Det skriver netavisen sn.dk.

- Det er en tragisk sag. Den dømte er mentalt forstyrret, og der var ikke så meget tvivl om, hvad der var foregået i villaen. Derfor var dommer og domsmænd helt enige, og den 30-årige polak modtog dommen, fortæller anklager Bente Schnack.

Den 45-årige blev den 9. december sidste år fundet dræbt i villaen, hvor han boede sammen med flere andre polakker, mens han arbejdede som håndværker i Danmark.

Han var blevet dræbt af et mellem 20 og 22 centimeter dybt knivstik i brystet.

Fire polske mænd blev anholdt lige efter drabet. Men tre af dem blev løsladt igen. Kun den nu dømte blev tiltalt for drabet.

Også han boede i villaen på Bolbrovej, og han har ifølge netavisen fortalt i retten, at han har haft flere kontroverser med den 45-årige.

Den dag drabet fandt sted, lå han og sov, da hans bofæller kom hjem, og han gik til angreb, fordi han følte sig overrumplet, har han forklaret.

Den 30-årige har under varetægtsfængslingen i en periode været indlagt på en psykiatrisk afdeling. Han er blevet mentalundersøgt, og mandagens dom følger Retslægerådets vurdering og også anbefalingen fra sagens anklager, Bente Schnack.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx