17/09-15 09:21

Tønder overhørte 14 advarsler om mulig misbrug af 14-årig pigeTønder overhørte 14 advarsler om mulig misbrug af 14-årig pige

I over to år blev Tønder Kommune advaret 14 gange om 14-årig pige, der mistrives og som ifølge moren blev misbrugt seksuelt, uden at de greb ind. To chefer fyret

storybild

Tønder Kommune overhørte i over to år advarsler fra mor, læge og psykolog, der fortalte at datter muligvis blev misbrugt. (Billede: TV2 Dokumentaren)

Ti år efter Tønder-sagen sejler det stadig på børneområdet i kommunen.

I aften afslører TV2 dokumentaren “Hvem gør min datter fortræd?,” en sag om en 14-årig pige, der ifølge moderen bliver seksuelt misbrugt, hvor både læge, psykolog og bror i to et halvt år har tryglet kommunen 14 gange om at gribe ind.

I juli valgte kommunen at fyre en fagchef og fritstille en direktør på Børne- og Unge-området.

“Vi har været alt, alt for langsomme i denne sag. Med hensyn til anklagerne om sexmisbrug har vi flere gange kontaktet politiet, der ikke har sigtet nogen. Men da desværre ikke er den eneste sag, hvor der er sket fejl, har vi taget konsekvensen og skiftet ud i ledelsen,” siger borgmester Laurids Rudebeck (V), der troede, at niveauet var hævet efter Tønder-sagen i 2005. Her blev forældrene dømt for at leje en mindreårige datter ud til sex til mænd. 13 mænd blev også dømt for sexmisbrug.

I juli afslørede en stikprøve af ti børnesager i Tønder Kommune, at man har ikke har overholdt loven om en opfølgning på indberetninger inden tre måneder i 80 procent af sagerne.

Metroxpress har notatet fra Guldbrandsen Analyse, der afslører “udbredte mangler i sagsbehandlingen.”

I den konkrette sag skrev en psykolog og en praktiserende læge således allerede til kommunen allerede i februar 2013:

“X har ved flere lejligheder givet mig mistanke om stedfaderen til hendes datter har pædofile tendenser... Er det muligt, at hendes familiære forhold kan blive undersøgt?”

Kommunen gjorde intet.

Studieleder Karin Kildedal på masteruddannelsen for udsatte børn og Unge på Aalborg Universitet har ser sagens akter.

“Loven er sjerneklar - når kommuner får sådanne indberetninger, så skal de gribe ind og undersøge dem. Og når de ikke gør det, så har det faglige og ledelsesmæssige tilsyn ikke været stærkt nok. Der bør som minimum stilles et krav i landets kommuner at de socialrådgivere, der sidder med disse alvorlige sager har en diplomuddannelse og lederen har en masteruddannelse i faglig ledelse. Og det har man langt fra i alle kommuner,” siger hun.

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) siger:

“Det er forfærdeligt og uacceptabelt, at der ikke har været nogen reaktion. Men kommunen har handlet og erkendt, at den har et problem,” siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx