Af Lars Dinesen - 31/10-14 16:18

Nu kommer brevene på computerenNu kommer brevene på computeren

Fra lørdag bliver det obligatorisk at modtage post fra det offentlige digitalt, men en fjerdedel af danskerne vil glemme deres post, siger ekspert.

storybild

(Billede: HOLM MAGNUS)

Måned efter måned har det lydt: Husk at tilmelde dig Digital Post, inden staten gør det for dig. Og nu er dagen så kommet. Fra og med lørdag skal alle danskere over 15 år vende sig til at tjekke sin digitale postkasse for post fra det offentlige, jo mindre de er blevet fritaget.

Men ifølge Digitaliseringsstyrelsens tal manglede 24,4 procent af danskerne fredag stadig at tilmelde sig Digital Post aktivt eller blive fritaget.

Unge hjælper ældre i gang med digital post
Unge hjælper ældre i gang med digital post

Digitaliseringsstyrelsens teamleder, Louise Palludan Kampmann, fortæller dog, at det stemmer fint overens med det tal, de havde forventet.

- Vi vidste godt, at det ikke var muligt at overflytte alle danskerne inden 1. november. Det er heller ikke sådan, vi har indrettet processen, siger hun.

Ifølge en undersøgelse som Megafon har lavet for Digitaliseringsstyrelsen, venter 68 procent af de 2020 respondenter, der endnu ikke har tilmeldt sig Digital Post, med at tilmelde sig, fordi de ved, at man bliver automatisk tilmeldt.

Men Louise Palludan Kampmann mener, at det kan have fordele for den enkelte borger, hvis man selv går ind på borger.dk og aktiverer sin postkasse.

- Man skal have inkorporeret en ny vane. Vi er vant til at tjekke vores fysiske postkasse – nu skal vi tjekke den digitale, forklarer hun.

Samtidig minder Louise Palludan Kampmann om, at når man tilmelder sig Digital Post, så bliver man bedt om at afgive sit nummer eller e-mail, så man får en besked hver gang, der er ny digital post. Det sker ikke, når man bliver automatisk tilmeldt.

E-Boks er ramt af nedbrud
E-Boks er ramt af nedbrud

Derfor bliver Digitaliseringsstyrelsen ved med at lave kampagner, der skal få de sidste danskere til at huske at logge ind i deres digitale postkasser.

Lektor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet Erik Frøkjær, mener dog, at det bliver en hård kamp at få de borgere, som ikke aktivt har taget stilling til Digital Post, til at aktivere den digitale postkasse.

- Jeg tror, at det vil tage flere år, inden den sidste fjerdedel får gjort noget aktivt, og det bliver svært at få dem at vænne sig til at tjekke, om de har fået post fra det offentlige, siger han.

LÆS OGSÅ: Nu kan du få en smiley og et ‘snap’ fra kommunen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 år gammel mordgåde kan endelig...
bt.dk
Advarsel, voldsomme billeder: Jørn...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx