Af - 28/11-13 14:47; Opdateret: 02/12-13 11:06

Her de mest eftersøgte danskereHer de mest eftersøgte danskere

11 personer med dansk nationalitet skjuler sig formentlig i udlandet fra dansk politi

Bildstrecke im Grossformat »

Omar Hassan Sheik Muse er efterlyst for drabet på Jonas Thomsen Sekyere

I mere end et år har Omar Hassan Sheik Muse været på flugt fra myndigheder verden over. Han har været efterlyst siden Jonas Thomsen Sekyere blev ramt af et fatalt knivstik på diskoteket 'Bakken' i Kødbyen i København den 17. november sidste år.

Omar Muse er hovedmistænkt og er sammen med ti andre på politiets prioriteringsliste over forbrydere, de gerne så bragt til ansvar for deres forbrydelser.

Interpol udsteder arrestordre på Den Hvide Enke
Interpol udsteder arrestordre på Den Hvide Enke

Alle 11 figurerer på Interpols offentlige liste over personer med dansk nationalitet, som er mistænkt for større forbrydelser. Særligt fem Tvind-folk fylder listen op.

Se Amdi Petersens Interpol-mugshot
Se Amdi Petersens Interpol-mugshot

Om den internationale efterlysning af Omar Hassan Sheik Muse har bragt politiet nærmere en anholdelse, vil politiet ikke fortælle:

- Det er en sag, vi fortsat efterforsker. Han er internationalt efterlyst, men jeg kan ikke gå i dybden med, hvad vi foretager os efterforskningsmæssigt. Vi regner med, at han er stukket af til udlandet, i og med vi ikke kan finde ham herhjemme, siger leder af drabsafdelingen i Københavns Politi, Hans Erik Raben, til metroxpress.

Leder af internationalt politisamarbejde, Rigspolitiet, Henrik Emil Hörup, fortæller, at det kun er større sager, hvor Interpol bliver aktiveret.

Hele verdens politi jager nu Amdi Petersen
Hele verdens politi jager nu Amdi Petersen

- Det skal være en sag af en hvis karakter, som gør, at det vil være proportionalt med forbrydelsen at bede det pågældende land om at anholde vedkommende og efterfølgende udlevere den pågældende til Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx