Af - 21/07-14 11:23

Prekær sag med gravid elev ender i HøjesteretPrekær sag med gravid elev ender i Højesteret

Har en elev, der bliver sygemeldt på grund af graviditet, ret til at få sin uddannelsesaftale forlænget? Ja, mener 3F, der til januar går i Højesteret med en principiel sag om en anlægsgartner-elev i en privat virksomhed.

storybild

Har en elev, der bliver sygemeldt på grund af graviditet, ret til at få sin uddannelsesaftale forlænget? Ja, mener 3F, der til januar går i Højesteret med en principiel sag om en anlægsgartner-elev i en privat virksomhed. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen drejer sig om en anlægsgartner-elev, der blev gravid og måtte sygemeldes. Eleven talte med sin arbejdsgiver, og fik den opfattelse, at det ikke var noget problem at få sin uddannelsesaftale forlænget. Via hendes skole blev der sendt en formel anmodning om det.

Tobaksgigant skal betale svimlende milliard-erstatning til storrygers enke
Tobaksgigant skal betale svimlende milliard-erstatning til storrygers enke

Men da eleven kontaktede arbejdsgiveren en måned efter fødslen, var beskeden, at aftalen var udløbet. Så kontaktede hun sin fagforening 3F, der har ført sagen, som nu er endt i Højesteret.

- Det er helt urimeligt, at gravide elever ikke nyder samme beskyttelse i deres ansættelse, som andre gravide der er almindeligt ansat, siger 3F's forbundssekretær Søren Heisel.

Berlusconi frikendt i sexsag
Berlusconi frikendt i sexsag

3F så allerhelst en ændring af loven.

- Vi så helst, at loven soleklart siger, at gravide elever har en beskyttelse under deres graviditet, ligesom alle andre gravide på arbejdsmarkedet. Indtil vi får den lovændring, håber vi, at retten vil slå fast, at gravide elever vitterlig har den beskyttelse, selv om det ikke står lysende klart i loven, siger Søren Heisel.

Millionbøde i sag om byggekartel fremfor retssag
Millionbøde i sag om byggekartel fremfor retssag

Her giver dommeren forsvarsadvokaten et par på hovedet
Her giver dommeren forsvarsadvokaten et par på hovedet

HK har netop vundet en sag i Tvistighedsnævnet, om en gravid elev i en kommune, hvis uddannelsesaftale udløb. Her fik eleven 200.000 kroner i erstatning.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx