Af Lars Dinesen - 28/01-15 18:03

18-årig får dom skærpet for bombetrusler mod Lalandia18-årig får dom skærpet for bombetrusler mod Lalandia

Tre bombetrusler mod Lalandia koster en ung mand tre måneders fængsel, hvoraf den ene måned er ubetinget.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Brohus Anders)

En 18-årig mand fra Vestlolland har onsdag i landsretten fået skærpet sin straf til tre måneders fængsel, hvoraf den ene måned skal afsones. I august 2014 stod han bag tre tilfælde af bombetrusler mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Resten af straffen blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste i 60 timer, skriver anklager Naja Wærness Larsen i en mail til Ritzau.

Dermed har Østre Landsret skærpet den dom, som byretten havde idømt den unge mand i september sidste år, hvor han modtog en betinget dom på 60 dage med samfundstjeneste i 40 timer.

Han er tidligere idømt et erstatningsansvar på 434.000 kroner over for Lalandia i Rødby.

Truslerne fremsatte han 15., 16. og 17. august sidste år, og truslerne medførte, at politi og brandvæsen rykkede ud, ligesom Lalandia blev evakueret ved to af bombetruslerne.

Brand i Bagsværd udvikler ikke længere farlig røg
Brand i Bagsværd udvikler ikke længere farlig røg

Den første bombetrussel indløb fredag 15. august, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, indtil politiet kunne afblæse alarmen.

Dagen efter - om eftermiddagen - indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Om søndagen kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Politi: 32-årigs død virker mistænkelig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx