Af - 25/01-16 15:49; Opdateret: 25/01-16 16:58

Barnebrude bor sammen med ægtefæller over 18 år på asylcentreBarnebrude bor sammen med ægtefæller over 18 år på asylcentre

På danske asylcentre kan ægtefæller, der er mindeårige, bo sammen med deres voksne partnere, oplyser Udenrigsministeriet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

I de seneste dage har Malmø Kommune fået kritik for at indlogere barnebrude sammen med deres voksne ægtefæller.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor det bliver afgjort fra sag til sag. Det oplyser direktionssekratariatet hos Udenrigsministeriet i et skriftligt svar til metroxpress.

- Udlændingestyrelsen oplever ganske få tilfælde, hvor mindreårige asylansøgere (under 18 år) har et retsgyldigt ægteskab med en anden mindreårig asylansøger eller med en voksen asylansøger over 18 år, og hvor parterne derfor som udgangspunkt kan indkvarteres sammen på asylcentrene. Det afhænger af omstændighederne i den enkelte sag, herunder for eksempel vurderingen af relationen mellem de pågældende ægtefæller samt den mindreåriges alder, om styrelsen finder det hensigtsmæssigt at indkvartere de pågældende sammen.

Vestager får mange spørgsmål om Danmarks asyldebat
Vestager får mange spørgsmål om Danmarks asyldebat

Det afgøres dog fra sag til sag, om par, der består af en mindreårig og en voksen, kan bo sammen.

- Helt generelt gælder det, at indkvarteringsoperatørerne på centrene har pligt til at vurdere, om der er grund til bekymring for en indkvarteret mindreårig asylansøgers trivsel. Er dette tilfældet, har operatørerne en skærpet indberetningspligt over for værtskommunen. Det er Udlændingestyrelsens klare oplevelse, at indkvarteringsoperatørerne lever op til dette ansvar, lyder det i et skriftligt svar til metroxpress.

I Malmø har 16 mindreårige søgt asyl sammen med deres voksne partnere. Det skriver Aftenposten.

76 har søgt asyl i Danmark over weekenden
76 har søgt asyl i Danmark over weekenden

Malmø Kommune tillader man ifølge Sveriges Radio at piger, der er fyldt 15 år, at bo sammen med deres voksne mænd. Det er på trods af, at barneægteskaber er ulovlige i Sverige. Nu vil kommunen gå samtlige sager igennem, hvor en mindreårig kvinde er blevet indlogeret med en ældre ægtemand for 2015 og 2016.

I december kom det frem, at en gravid 14-årig syrisk pige sammen med sin 23-årige mand blev indkvarteret sammen i Storskog i Sverige. Her slog hverken politi eller udlændingemyndighederne alarm.

LÆS OGSÅ: Nu skal Danmark forsvare smykkeloven i EU-Parlamentet

LÆS OGSÅ: Norsk parti vil tage asylansøgeres penge og værdier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx