Af - 05/05-16 09:41; Opdateret: 05/05-16 09:56

Dette ungdomsparti vil afskaffe alle helligdage i DanmarkDette ungdomsparti vil afskaffe alle helligdage i Danmark

Kristne helligdage hører ikke til i et moderne samfund. Eller gør de?

Bildstrecke im Grossformat »

Har du fri i dag?

Nyder du din fridag, eller synes du også, det er noget oldnordisk pjat sådan at tage en slapper her på Kristi Himmelfartsdag?

Radikal Ungdoms formand Victor Boysen mener ikke, det hører hjemme i et moderne samfund at holde fast i helligdage, der har rod i kristendommen.

Danskere: Flyt denne helligdag til efteråret
Danskere: Flyt denne helligdag til efteråret

Han synes, danskerne selv skal have lov bestemme, hvornår de vil holde fri - det skal ikke være styret af staten.

- Hvis man har lyst til at fejre de kristne helligdage, skal man endelig bare gøre det. Men man skal ikke tvinges til det af staten, og det synes jeg, man bliver, når dagene er officielle fridage, siger Victor Boysen til tv2.dk.

Han mener, arbejdsmarkedets parter selv må finde ud af, hvornår der skal holdes fri.

- Vi har i forvejen efterårs- og vinterferierne, der ikke har noget med religion at gøre. Så selvfølgelig kan arbejdsmarkedets parter også selv finde ud af det her. Det vigtigste er bare, at vi som frie individer selv kan afgøre, hvornår vi vil have ferie, siger han.

Som så ofte før er ungdomspartierne dog lige hurtige nok på aftrækkeren, hvis man spørger 'de voksne'. Marianne Jelved, der er kirkeordfører i Radikale Venstre, er ikke helt enig med sin ungdomsformand.

- Vil Radikal Ungdom så også afskaffe julen? Det tror jeg, der er mange børn, der vil være enormt kede af. Jeg synes helligdagene er en god mulighed for eftertanke.

Øv! Så mange fridage bliver du ‘snydt’ for i 2016
Øv! Så mange fridage bliver du ‘snydt’ for i 2016

Marianne Jelved pointerer, at 76 procent af befolkningen stadig er medlem af folkekirken, og at den nævnes i grundloven som den officielle religion i Danmark.

Radikale Venstre arbejder på sigt for at adskille folkekirke og stat, men så længe det ikke er sket, ønsker partiet altså ikke at afskaffe helligdagene.

Victor Boysen konstaterer, at juleaftensdag ikke er en decideret helligdag som 1. og 2. juledag. Dem vil han gerne afskaffe, og så vil han gerne have ordet 'folkekirke' ud af grundloven

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx