Af - 06/12-15 18:43

EU-eksperter: Regering bør oplyse om risiko for IS-giftangrebEU-eksperter: Regering bør oplyse om risiko for IS-giftangreb

Risikoen for, at IS vil udføre terrorangreb i for eksempel Danmark med kemiske, biologiske, radiologiske eller atomare masseødelæggelsesvåben er nu så stor, at befolkningerne skal informeres herom.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sådan lyder opfordringerne fra EU- Parlamentet's analysegruppe, EPRS, til de europæiske regeringer i et nyt notat, som netop er blevet fremlagt.

Og når analysegruppen taler, skal man tage deres udsagn dybt alvorligt og handle ifølge medlem af parlamentet, Jeppe Kofoed, (S):

- Der er en balance mellem at skabe panik og risikoens størrelse. Men regeringen bør informere mere om risikoen og vurdere om beredskabet er i orden.

V-top støtter Støjbergs asyl-kampagne
V-top støtter Støjbergs asyl-kampagne

Ifølge analysegruppen bør Europas regeringer også overveje at informere befolkningerne om, hvilke specifikke tiltag, som man har taget for at beskytte dem mod for eksempel forgiftet drikkevand, angreb på atomkraftværker og store kemiske fabrikker, anbefaler analysegruppen.

Medlem af retsudvalget Kenneth Kristensen Bernt ønsker handling nu:

- Regeringen bør sørge for, at vi er rustet til et angreb og har et beredskab, som kan håndtere situationen om den skulle opstå, for det har vi ikke, selv om vi har brug for det nu. Man bliver nødt til at fortælle folk tingene som de er.

IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien
IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien

CNN: Kvinde bag massakre sværgede troskab over for IS
CNN: Kvinde bag massakre sværgede troskab over for IS

Venstres medlem af EU- parlamentet, Jens Rohde, maner dog til politisk besindighed både i EU og på nationalt plan:

- Hvordan der skal kommunikeres i de enkelte lande i denne sag, skal EU holde sig langt væk fra. Og i Danmark må det være efterretningstjenesterne, som vurderer, hvornår disse ting kommunikeres, for det er primært myndighedsopgaver, som ikke skal politiseres.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx