Af - 04/05-16 15:16

Pernille Skipper: Jeg har ikke ambition om at nå Johannes niveauPernille Skipper: Jeg har ikke ambition om at nå Johannes niveau

Pernille Skipper er ydmyg omkring sin nye rolle som Enhedslistens politiske ordfører. Men selvom Johannes sko er store at fylde, er partiet ikke færdig med at udvikle sig, siger hun.

storybild

(Billede: Scanpix)

Da Pernille Skippers vækkeur ringede onsdag morgen, var det en - ud fra omstændighederne - særdeles frisk og veludhvilet folketingspolitiker, der sprang ud af sengen. Ikke det mindste havde nervøsiteten pillet ved nattesøvnen, selvom den 32-årige Ø-politiker udemærket var klar over, at hun stod foran den hidtil største dag i sin politiske karriere.

- Jeg er heldigvis velsignet med et rigtig godt sovehjerte, så jeg har sovet fint, men dermed ikke sagt, at man ikke er nervøs. Det har været noget med nogle dybe indåndinger og nogle gode snakke med gode venner og familien omkring mig. Dem er jeg rigtig glad for i dagene op til sådan noget her, siger Pernille Skipper til metroxpress, efter hun nu i få timer officielt har været Enhedslistens nye politiske ordfører.

Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører
Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører

En rolle, som Skipper har stor respekt for, fordi arven fra Johanne Schmidt-Nielsen, som siden 2009 besad denne post, bliver tung at løfte:

- Når man får sådan en opgave, går man til den med respekt. Jeg har ikke en ambition om at kunne komme op på det niveau, som Johanne er på. Vores parti har rykket sig rigtig langt de sidste ti år, og det har Johanne en kæmpe andel i. Så det er uden tvivl nogle store sko, der skal fyldes ud, siger Pernille Skipper og fortsætter med at dele roser ud til partikollegaen:

- Johanne er en af de dygtigste politikere og en af de dygtigste mennesker, jeg kender. Men jeg har et meget stærkt kollektiv i Enhedslisten som parti, og heldigvis bliver Johanne også hængende, så jeg har hende ved min side, lyder det fra Skipper.

Når det er sagt, understreger den nytiltrådte politiske ordfører samtidig, at Enhedslisten med hende bag roret på ingen måde er færdige med at udvikle sig:

- Jeg håber da også, at vi skal videre som parti og som kollektiv. Vi er ikke stoppet her. Vi har masser ambitioner og mål, vi skal nå. Både for vores parti, men så sandelig også for vores samfund. Vi skal begynde at tænke tingene anderledes. Satse reelt på grøn omstilling. Sørge for, at vi prioriterer mennesker og velfærd for at få mere demokrati. Så det er nogle store mål, vi sætter os, og vi er langt fra i hus, siger Pernille Skipper.

Her er Johanne Schmidt-Nielsens bedste citater
Her er Johanne Schmidt-Nielsens bedste citater

Qvortrup: Derfor stopper Johanne
Qvortrup: Derfor stopper Johanne

Til spørgsmålet, om partiets politiske linje nu med Skipper i front vil blive anderledes, svarer hun:

- Den politiske linje er den samme. Den har vi lagt i fællesskab, og det kommer vi altid til at gøre. Så det kommer ikke til at ændre sig af, at vi skifter rundt på posterne. Men som person bærer jeg nogle andre erfaringer ind, end Johanne gør. Hun er enorm stærk på udlændingeområdet, hvor jeg har beskæftiget mig meget med socialområdet. Men den overordnede politiske linje forbliver den samme, siger Pernille Skipper.

Johanne: Min efterfølger er mere erfaren end jeg var
Johanne: Min efterfølger er mere erfaren end jeg var

Over for metroxpress fortæller Skipper, at hun aldrig var i tvivl om, hun skulle takke ja til partiets tillid og tage 'jobbet'.

- Jeg føler mig overbevist om, at jeg er klar til det her. Jeg har nogle ekstremt gode kolleger og partikammerater med mig i det projekt, vi skal igennem. Men det er et rigtig stort ansvar, og det skal man på ingen måde tage let på sig, lyder det fra Enhedslistens nye politiske ordfører, Pernille Skipper..

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx