Af - 30/01-15 11:41; Opdateret: 30/01-15 12:06

Miljøstyrelsen forbyder salg af populær autostolMiljøstyrelsen forbyder salg af populær autostol

Et farligt ftalat får nu Miljøstyrelsen til at udstede et salgsforbud af en populær autostol. Forbrugere rådes til at levere de farlige autostole tilbage.

storybild

Den autostol, der er blevet udstedt salgsforbud mod, er af mærket Ultimax 2 Concord - det ikke autostolen på billedet, der er udstedt forbud mod. (Billede: Polfoto)

En af de mest populære autostole har fået påvist ftalat på selen, og det har nu udløst et salgsforbud fra Miljøstyrelsen. Det skriver FDM.

Det drejer sig om autostole af mærket Ultimax 2 Concord. En stikprøvekontrol har påvist ftalat på bagsiden af selen, hvilket har fået Miljøstyrelsen til at udstede salgsforbud for pågældende autostol.

Da ftalatet kun er fundet på lige netop den ovennævnte model, er det ikke muligt at sige hvilke stole, der kan indeholde stoffet. Autostolene er nemlig ikke mærket med et produktionsnummer, skriver FDM.

FDM: Nye p-bøder er ulovlige
FDM: Nye p-bøder er ulovlige

Autostolen blev kåret som testvinder sidste forår i en stor europæisk autostoletest, og netop derfor kan der være mange danskere, der har valgt at købe selvsamme autostol.

Nu råder FDM forbrugerne til at returnere sin autostol:

- Da der er tale om fund af et miljøskadeligt stof, vil vi anbefale, at man returnerer sin autostol, der hvor man har købt den. Da tekstilet er syet fast på selen, mener vi ikke, at det er forsvarligt at bede forbrugerne selv skifte selen af hensyn til sikkerheden. Så hvis det ikke er muligt at få pengene retur, skal man bede om, at få producenten til at rette fejlen, fortæller FDMs jurist Luise Mai Cordsen.

Billige autostole dumper på stribe i sikkerhedstest
Billige autostole dumper på stribe i sikkerhedstest

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx