Af Mathias Tuxen - 13/09-17 07:57

DMI advarer danskerne: Vejret bliver GRUMT i dagDMI advarer danskerne: Vejret bliver GRUMT i dag

Onsdag morgen varsler DMI om voldsomt vejr flere steder i landet, hvor danskerne også kan se frem til forhøjet vandstand og vindstød af stormstyrke.

storybild

Arkivfoto: Scanpix 2016 (Billede: Mathias Løvgreen Bojesen)

»I de sidste par døgn har vi meldt ud, at det bliver nogle blæsende dage, vi går i møde - og det holder stik. I de sydlige egne kan det blive stormende kuling og hård vind. Og her er vindstødende af stormstyrke og stærk storm,« oplyser vagthavende meterolog ved DMI, Lars Henriksen.

Det er især det sydlige Danmark, Bornholm og de sydlige kystområder, der kan forvente forhøjet vandstand og stormvinde hen mod onsdag eftermiddag og aften. Her kan vinden blæse helt op til 25-32 meter i sekundet.

»Det, man skal være opmærksom på, er, at den våde jord og mange dages regn kan rive træerne op, som kan blæse omkuld,« fortæller Lars Henriksen. DMI oplyser desuden, at vejret kan medføre, at tagsten blæser ned, grene knækker og træer vælter, hvilket kan forårsage trafikale problemer.

Og vindstød af stormstyrke kan også lukke trafikken på broerne med 'stor sandsynlighed'. Det voldsomme vejr rammer især én del af Danmark onsdag og torsdag.

»Det er den sydlige del af Danmark, som bliver ramt værst. Det starter ved middagstid vestpå og trækker ind over den sydlige del af landet ved eftermiddagstid og varer frem til torsdag morgen, men på Bornholm endnu længere. Her kan det voldsomme vejr med vindstød blive ved frem til torsdag eftermiddag,« forklarer vagthavende ved DMI.

Onsdag og torsdag vil desuden også være præget af en masse regn rundt om i landet, men de nuværende prognoser viser, at det vejrmæssigt kan gå hen og blive bedre op til weekenden.

»Det er lidt grumt vejr i dag, men det bliver mere tilforladeligt de næste par dage,« siger Lars Henriksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jehovas Vidner gav mig disciplin til...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Søvnproblemer? Disse stresssymptomer...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx