Af - 14/09-13 08:50; Opdateret: 14/09-13 09:38

Ekspert om regeringssplid: Jeg har aldrig set lignendeEkspert om regeringssplid: Jeg har aldrig set lignende

De Radikale holder her i weekenden møde midt i regeringens værste krise. Også internt i partiet er der ballade. Politisk kommentator mindes ikke tidligere at have oplevet "tydeligere opløsningstendenser".

storybild

Politisk kommentator Henrik Qvortrup mindes ikke, at han tidligere har oplevet noget, der ligner de opløsningstendenser regeringen er plaget af, efter Vestager gik ud og kaldte det ægte løftebrud, at S har sløjfet den øremærkede barsel til mænd. (Billede: Francis Joseph Dean/Deanpictures)

Med sin udmelding om, at regeringsmakkeren S begik ÆGTE løftebrud, da partiet slagtede den øremærkede barsel til mænd, har Margrethe Vestager i den grad skabt splid i det, der ellers skulle være egne venne-rækker.

Det siger politisk kommentator Henrik Qvortrup til TV-2 News.

- Jeg mindes ikke en regering, hvor opløsningstendenserne har været så tydelige som de er nu, siger han.

LÆS OGSÅ: Engell: Vestager udstiller det beskidte vasketøj

Qvortrup siger, at han mildest talt ikke kan se, hvad der har været Vestagers motiv.

- Jeg har svært ved at se visdommen i, at den radikale partileder, der jo også har en interesse i, at det går regeringen godt, har behov for at gå ud på forsiden af en avis og sige, at de andre har begået et - ikke bare løfte brud - men et ÆGTE løftebrud, siger Qvortrup, der dog mener at Margrethe Vestagers analyse holder vand.

Men han har altså svært ved at forstå, hvorfor Margrethe Vestager gerne vil skære den analyse ud i pap i offentligheden.

- Hvorfor genopfrisker hun diskussionen om løftebrud, der i den grad har martret regeringen, spørger Henrik Qvortrup, og henviser til, at Vestager muligvis har troet, at hun ville tilfredsstille sine partifæller og R-vælgerne i en tid, hvor partiet er plaget af medlemsflugt. I går kom det frem, at hver sjette medlem har forladt De Radikale det seneste halvandet år.

LÆS OGSÅ: Medlemmerne flygter fra Vestager og Co.

Men på Vestagers Facebook-side tyder kommentarerne på, at heller ikke hendes egne synes, det har været en god idé, at hænge regeringsmakkeren ud for at kunne vaske sine egne hænder.

- Mange er mildest talt uforstående over for det her, siger Qvortrup til TV-2 News.

De Radikale begynder i dag partiets årlige landsmøde i Nyborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Støjberg rasede: Nu siger to...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx