Af Ritzau - 26/09-16 04:00

Ekspert om Ubers nye skatteknap: Ikke en god idé samlet setEkspert om Ubers nye skatteknap: Ikke en god idé samlet set

Det er fremskridt, at Uberchauffører kan tilmelde sig Skat, men idéen er ikke god samlet set, mener ekspert.

storybild

Så længe der ikke er automatisk indberetning af skatteoplysningerne, har Uberchaufførerne ikke noget incitament til at trykke på knappen, vurderer skatteekspert Bent Greve fra Roskilde Universitet. (Billede: Reuters/© Kai Pfaffenbach / Reuters)

Samlet set er det ikke en god idé, at transporttjenesten Uber vil indberette chaufførernes skatteindtægt til de danske myndigheder - hvis chaufførerne vel at mærke selv giver lov ved at trykke på en knap i deres app.

Det mener Bent Greve, skatteekspert og professor ved Roskilde Universitet.

Han kalder Ubers løsning for "et skridt fremad".

- Men hvis folk ikke gør det, bliver der stadig ikke indberettet noget, siger Bent Greve.

Og så længe der ikke er automatisk indberetning af skatteoplysningerne, har Uberchaufførerne ikke noget incitament til at trykke på knappen.

Sådan lyder ræsonnementet fra skatteprofessoren, der også sidder i byrådet for Socialdemokraterne i Gladsaxe Kommune.

- Det betyder, at Skat stadig vil kunne få vanskeligt ved at få de nødvendige oplysninger om, hvor meget folk tjener ved at køre for Uber, siger Bent Greve.

Uber siger selv, at den nye knap er et forsøg på at komme skattemyndighederne i møde efter lang tids kritik af, at de penge, som de private chauffører tjener, ender som sort indtægt.

Men det nemmeste ville altså være at indberette skatteindtægterne for samtlige chauffører automatisk, fastslår Bent Greve.

- Vi har et indberetningssystem i Danmark, som fungerer rigtigt godt. Og det vil gøre det nemmere for alle parter at finde ud af, hvad der foregår, siger han.

Også skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at Uber bør indberette skat automatisk. Det siger han til Politiken.

- Det er da som sådan glædeligt, at Uber har fundet ud af, at man skal betale skat i Danmark, når man tjener penge i Danmark.

- Jeg vil dog klart anbefale, at Uber selv indberetter indtægterne automatisk - på samme måde som alle andre selskaber i Danmark gør. Det, tror jeg, er en bedre løsning end at overlade indberetning og skattebetaling til hver enkelt Uber-chauffør, lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Millioner på spil: Kreditorer jagter...
bt.dk
Dansk supermarkedskæmpe sender...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx