19/01-16 08:43; Opdateret: 19/01-16 11:11

Politi finder kokain til en værdi af 800-900 millionerPoliti finder kokain til en værdi af 800-900 millioner

310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks er anholdt

storybild

Virksomheder Holger Christiansen i Esbjerg. Foto: Google

Et fund af 310 kilo kokain hos en virksomhed i Esbjerg i juli sidste år har ført til optrevling af en international narkoring.

Kokainen er usædvanligt ren og vurderes at kunne blandes op til 1200 kilo med en salgsværdi på gaden til 800-900 millioner kroner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets Task Force Vest.

Den usædvanlige renhed gør fundet til danmarkshistoriens største kokainfund, mener han.

Seks personer er anholdt og fængslet i sagen, hvor efterforskningen er foregået for nedrullede gardiner.

Anholdelserne er sket i Holland og Belgien. Foreløbig er en person blevet udleveret til Danmark med henblik på at blive tiltalt og komme for retten. Også resten kræves udleveret.

- Det er en sag af usædvanlige dimensioner. Det er en af danmarkshistoriens største beslaglæggelser. Vi har haft en stor international efterforskning, hvor vi har haft brug for alle vores kompetencer, siger Brian Voss Olsen.

Han udelukker ikke flere anholdelser i den store sag.

Brian Voss Olsen er leder af Task Force Vest, der er en særlig enhed inden for politiet, som beskæftiger sig med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene og her altså også på tværs af landegrænserne.

Den person, der nu sidder varetægtsfængslet i sagen, er en 28-årig mand, der i november blev udleveret fra Belgien, oplyser hans forsvarer, advokat Erbil Kaya, til Ritzau.

- Han nægter sig skyldig. Han kender ikke noget til kokain, siger Erbil Kaya.

Den hemmeligholdte efterforskning begyndte efter beslaglæggelsen af de 310 kilo kokain i en container hos en virksomhed i Esbjerg 14. juli sidste år. Virksomheden er dog på ingen måde involveret i sagen, oplyser politiet.

Ifølge Ekstra Bladet blev det fundet på virksomheden Holger Christiansen på Hedelundvej i Esbjerg, som forhandler autoelektriske reservedele.

- Jeg kan bekræfte fundet, men må henvise til politiet. Vi kender ikke yderligere til sagen og det er jeg for så vidt glad for, siger direktør Lars Almosetoft til avisen.

Efterforskningen er sket i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og politiet i Holland og Belgien, der har stået for anholdelserne af de foreløbig seks mistænkte og et stort antal ransagninger. Der er også foregået efterforskning i lande uden for Europa.

Ifølge Brian Voss Olsen er der foreløbig ingen danskere blandt de anholdte.

På grund af de lukkede døre i sagen er der ikke detaljer om kokainfundet i Esbjerg, men Brian Voss Olsen oplyser, at meget tyder på, at kokainen ikke kun var tiltænkt det danske narkomarked, men skulle distribueres i hele Europa.

LÆS OGSÅ: En 58-årig mand er død efter en arbejdsulykke

LÆS OGSÅ: 22-årig kvinde anholdt efter biljagt

LÆS OGSÅ: Første mand anholdt for sex-overgreb i Köln

LÆS OGSÅ: Unge stikker mand med kniv ved togstation i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx