Af Ritzau - 06/10-16 20:30

Ingen synlige fejl på altan før voldsom ulykke med ungeIngen synlige fejl på altan før voldsom ulykke med unge

Der var ingen synlige fejl på en altan, der i sommer styrtede ned i Nykøbing Falster, fastslår rapport.

storybild

Seks unge kom til skade, da en altan i Nykøbing Falster i sommer pludselig gav efter. Men fejlen på altanen var skjult og var ikke blevet opdaget ved et almindeligt eftersyn, slår en rapport fast. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox.dk)

En ulykke i juli, hvor seks unge kom til skade, da en altan styrtede ned i Nykøbing Falster, kunne ikke være forebygget med almindeligt eftersyn.

Der var ingen synlige fejl på altanen, slår en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) fast ifølge TV Øst.

De seks unge, der stod på altanen, da den styrtede ned blev kvæstet, og en 20-årig kvinde lå i koma i en hel måned efter ulykken.

Men ulykken kunne ikke være forebygget med et almindeligt eftersyn af altanen, slår en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) fast.

Der var ingen synlige fejl på altanen, og derfor kunne ejeren heller ikke have forudset ulykken, står der ifølge TV Øst i rapporten.

Altanen er bygget i 1946, og SBi vurderer, at der kan være flere altaner, som er bygget på samme måde, har samme usynlige fejl og som derfor også er i fare for at styrte sammen.

Men det problem har de løst i bygningen i Nykøbing Falster.

- Vi rev alle altaner ned kort efter ulykken for at forhindre, at det nogensinde skulle ske igen, fortæller bygningens ejer, John Jensen, til TV Øst.

Altanen, der styrtede sammen under de unge, var lavet af en armeret betonplade, som blev båret af en række udliggerjern indstøbt i betonen.

Undersøgelsen fra SBi viser, at udliggerjernene ikke var møre i betonen under selve altanen, men i stedet der, hvor de gik ind i husmuren.

Det nedbrudte jern gjorde, at altanen ikke havde den fornødne bæreevne for at holde altanen og vægten fra de seks unge oppe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx