Af - 03/01-17 16:54

Stort udbrud af influenza har ramt DanmarkStort udbrud af influenza har ramt Danmark

Der har været en stigning i influenzaaktiviteten over jul og nytår, viser nye tal fra Statens Serum Institut, der har registreret en fordobling i påviste tilfælde siden uge 50

storybild

Woman Suffering From Cold Lying In Bed With Tissue (Billede: Monkey Business Images)

Oplever du, at flere af dine kollegaers stole står tomme efter juleferien? Så kan det skyldes, at de ligger hjemme under dynen med influenza.

Der har nemlig været en stigning i influenzaaktiviteten henover jul og nytår, oplyser overlæge og afsnitsleder ved Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause.

“Vi har registreret næsten 200 påviste tilfælde, og det er en fordobling siden uge 50. Samlet set har 263 patienter været indlagt på grund af influenza i denne sæson, og de 136 har været indlagt indenfor de sidste to uger. Vi kan også se en stigning i antallet af patienter, der kontakter deres læge med symptomer på influenza.”

Influenza-sæsonen kan være på vej før tid
Influenza-sæsonen kan være på vej før tid


Det er ifølge Tyra Grove Krause influenzatypen A (H3N2), der dominerer. Den er kendt for særligt at gå ud over ældre over 65 år og for at medføre flere hospitalsindlæggelser og dødsfald end andre typer af virussen.

Tyra Grove Krause fortæller, at der ikke er tale om en decideret influenzaepidemi i Danmark, men at det ser ud som om, influenzasæsonen i år kan bliver lang.

Får du nemt influenza? Dit fødeår kan være årsagen
Får du nemt influenza? Dit fødeår kan være årsagen


“Vi kan forvente at få en langstrakt sæson i år, fordi det allerede er startet før jul. Andre år er sæsonen først startet hen i mod februar/marts”, siger hun og pointerer, at influenza adskiller sig fra almindelig forkølelse ved, at man har høj feber i flere dage og er svækket bagefter. Nogle gange i flere uger.

Har du influenza eller er du bare forkølet? Sådan kender du forskel
Har du influenza eller er du bare forkølet? Sådan kender du forskel


“De bedste råd er, at man sørger for at holde en god hygiejne og vaske hænder, og at man bliver hjemme, hvis man er syg, så man ikke smitter andre”.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Viktor Fischer efter 1-3: Det her vil...
bt.dk
Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx