Af Ingelise Skrydstrup - 07/07-17 17:57

Dansk politiker brød sammen foran 350 mio. seere: Nu er situationen helt vendt om for StefanDansk politiker brød sammen foran 350 mio. seere: Nu er situationen helt vendt om for Stefan

Tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic mødte Stefan til 'dialogkaffe' om de hademails, han havde sendt til hende. Det timelange møde blev filmet af BBC og et to-minutter langt klip fra samtalen går i disse dage verden rundt.

storybild

Özlem Sara Cekic (SF) fanget på Islands Brygge efter DRs aftenshowet (Billede: Martin Sylvest Andersen)

I klippet siger Stefan, at han ikke tror, at de to vil mødes igen. Men nu fortæller Özlem, at han har skiftet mening.

»Vi chattede sammen næsten en time i går, hvor han sagde 'undskyld' for de hademails, han har sendt til mig. Og han har også sagt 'ja' til at mødes med mig igen. Jeg er SÅ glad. Vi jokede overfor hinanden igår og det var en helt almindelig samtale i en respektfuld tone,« siger Özlem Cekic.

Hun har fredag morgen lagt et åbent brev til Stefan på Facebook, hvor hun bl.a. skriver:

»Kære Stefan. Jeg skylder dig et tak! Tak fordi du i går undskyldte de hademails du har sendt til mig og især fordi du har takket ja til at mødes med mig igen. Det viser virkelig hvilket fantastisk menneske du er inderst inde! Du vælger trods vores uenigheder og det uheldige start at vælge og fortsætte samtalen. Jeg blev oprigtigt ked af de ting du skrev til mig. Men jeg ved, at det er du klar over. Jeg ved også, at du er bekymret for de indvandrere der er i bander, begår kriminalitet og modarbejder demokratiet. Du skal vide, at jeg er med dig! Det er ikke mig eller andre lovlydige dansk muslimske borgere der er fjenden, men alle dem der vil sætte os to mod hinanden. Dem der skaber så meget had og kaos omkring os, at vi begynder at frygte hinanden. Jeg lover dig, at jeg vil give islamisterne og demokratihaderne verbal kamp til stregen. Men det er vigtigt for mig, at jeg ved du støtter mig i den kamp, og aldrig putter mig i samme kasse med de mennesker.«

Hun sammenligner i brevet relationer med de roser, Stefan passer i sin have. 'Relationer vil altid give blomster, hvis man plejer, passer, ilter og vander nok', siger hun.

De to har nu aftalt at mødes til en ny kop dialogkaffe efter sommerferien og det glæder Özlem.

»Jeg synes, han er super sej. Han kunne sagtens have været mere vred, men han valgte dialogen. Og til alle dem, der latterliggør 'dialogkaffe' vil jeg sige: Samtalen vandt igen. Alle må starte med sig selv i stedet for hele tiden at kræve, at andre skal gøre noget,« siger Özlem Cekic.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx