28/04-15 09:11

Nordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyringNordjyde blev afsløret i pjæk og krævede 120.000 kroner efter fyring

En nordjysk mand blev bortvist, da han tog til fest få timer efter sygemelding på arbejde.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP)

Det kan en nordjysk sælger konstatere, efter at han i landsretten har tabt en sag om erstatning for uberettiget bortvisning.

Vestre Landsret mener ligesom byretten, at det var i orden, at han blev bortvist fra sit arbejde, da han på en og samme dag først meldte sig syg, for derefter at flyve til København på weekend.

Selv forklarede sælgeren, at han havde det dårligt med sit arbejde, og at han ifølge sin læge udviste alle tegn på begyndende stress. Lægen ville dog ikke sygemelde ham eller udfylde en lægeerklæring, men anbefalede ham at tage en snak med HK.

Atju eller pjæk? Sjællændere har højest sygefravær
Atju eller pjæk? Sjællændere har højest sygefravær

Fredagen før påske meldte han sig syg med den begrundelse, at han og sønnen begge var syge med maveonde. Samme eftermiddag følte han sig bedre tilpas, og han tog flyet til København, hvor han hen over weekenden deltog i et Top Gear-arrangement.

Om mandagen sygemeldte han sig igen frem til efter påske.

Da han havde lagt billeder af Top Gear-arrangementet ud på Facebook, undrede det hans chef, at han deltog i arrangementet og samtidig var sygemeldt.

Da sygemeldingen fortsatte, afleverede arbejdsgiveren et brev til den ansatte med meddelelse om, at han var bortvist.

Medie: Prins Henrik tog på ferie dagen efter dronningens fest
Medie: Prins Henrik tog på ferie dagen efter dronningens fest

Et mæglingsmøde mellem HK og virksomheden løste ikke problemet, og HK anlagde sag for uberettiget bortvisning og krævede 120.000 kroner i godtgørelse.

Men HK tabte sagen. Medarbejderen har ikke bevist, at han ikke var i stand til at passe sit arbejde, og han er derfor udeblevet uden gyldig grund, fastslår retten. Derfor er bortvisningen berettiget, og han får ingen erstatning for det.

Til gengæld var ansættelsesbeviset mangelfuldt, og han får tilkendt 1.000 kroner for den del af sagen.

HK skal betale sagens omkostninger, der beløber sig til 50.000 kroner.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx