Af - 21/05-17 10:02

Dansk topmodel smidt hjem, fordi hun var 'for tyk': Jeg vil ikke behandles umenneskeligtDansk topmodel smidt hjem, fordi hun var 'for tyk': Jeg vil ikke behandles umenneskeligt

Den danske topmodel, Ulrikke Høyer, der blev smidt hjem fra et Louis Vuitton show tidligere på måneden med beskeden om, at hun var 'for stor', tager nu til genmæle.

storybild

Ulrikke Høyer til Roland Mouret Fashion Show på The Royal National Theatre i London, 2017. (Billede: Jonas Gustavsson)

Den danske model er vred over, at Vuittons booker Alexa Brokaw ikke vil beklage den behandling hun gav den 20-årige model, der blev sendt hjem med et fly fra Vuittons 2018-show nær Kyoto. fordi hun i følge bookeren ikke kunne passe det tøj, der var lavet til hendes mål.

Brokaws assistent sagde, ifølge Ulrikke Høyer, at hun havde 'et oppustet ansigt' og 'en meget oppustet mave', og bad hende om at sulte sig med ordene:

'Ulrikke har bedst af kun at drikke vand de næste 24 timer'.

I mediet BOF (Business Of Fashion), siger Vuittons booker Alexa Brokaw nu, at 'Ulrikke har været Louis Vuitton-pige mange gange, hun passede ikke sit tøj, men ingen beordrede hende til at sulte sig'.

Ulrikke Høyer målte omkring 92 over hofterne ved den fitting i Paris hun deltog i før det japanske modeshow, og en smule mindre, da hun kom hjem fra Japan efter at være blevet afvist af Brokaw og Vuitton. Nu siger Ulrikke Høyer til BOF:

»Jeg havde faktisk tabt mig en lille smule, og det tøj jeg prøvede i Japan, sad præcis som det gjorde, da jeg prøvede det i Paris kort tid før.«

»Jeg vil behandles som et menneske, og da jeg blev smidt hjem, var der ingen (fra Vuitton), der tog kontakt eller sagde noget til mig. Alt jeg hørte var gennem min agent,« siger Ulrikke Høyer til BOF og fortsætter:

»Jeg er fuldt ud klar over, at jeg risikerer alt ved at sige det her, men jeg er ligeglad. Måske var det mit sidste job, men så må det være sådan. Jeg er færdig med at arbejde for mennesker, der behandler mig på den måde,« siger Høyer til Business Of Fashion.

Arnaud Daian, der er Ulrikke Høyers agent i Frankrtig var tilstede i Kyoto, og bakker den danske model op:

»Den besked jeg fik (fra Vuitton) var, at Ulrikke kun måtte drikke vand indtil hendes næste fitting, og at det var på tide, at hun tog sit job alvorligt, hvis hun ville være en del af modeshowet. Næste dag fik jeg en SMS, hvor de sagde, at de havde droppet hende. Ingen gav nogen forklaring til hende. Den måde de behandler pigerne på er deres ansvar, og hun følte sig forfærdeligt behandlet,« siger Arnaud til BOF.

I Danmark siger Uffe Burchardt fra styregruppen under Copenhagen Fashion Week:

»Jeg kan kun glæde mig over en modig model som Ulrikke, der ytrer sig, når hun bliver behandlet uanstændigt. Og jeg kan kun tilslutte mig, at vi intenst skal arbejde for, at de helt urealistiske kropsidealer hører fortiden til. Modeller skal ikke behandles som objekter, men som mennesker med alt hvad dertil hører af følelser og befriende 'småfejl'. Skønhed har mange ansigter og kommer i flere størrelser. Personligt glæder jeg mig til at booke hende til en opgave snarest, for Ulrikke har et moderne, skønt og meget personligt look,« siger Uffe Burchardt til BT.

BT og metroxpress har forgæves bedt om en kommentar direkte fra Ulrikke Høyer samt hendes danske agent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx