Af Lars Fogt - 10/02-16 04:00; Opdateret: 10/02-16 07:37

Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødreOtte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre

Fire gravide og fire mødre under 18 år bor lige nu på danske asylcentre. En gravid asylansøger er blot 14 år. Der er også mødre på 16 og 17, der begge har født som 14-årige.

storybild

(Billede: Rasmussen per)

Der bor lige nu to gifte 14-årige på asylcentre i Danmark. Den ene har indtil for få dage siden boet med sin 28-årige mand på et Røde Kors center på Sjælland. Den anden er gravid med en 24-årig mand, men må kun ses under opsyn af Jammerbugt Kommune.

Samme asylcenter har en 17-årig pige boende med sin 29-årige mand og to sønner på 3 og 4 år.

Det viser en aktindsigt i mindreårige ægtefæller fra metroxpress hos Integrationsministeriet.

Faktisk er der nu lige fire gravide barnebrude og fire med børn på danske asylcentre viser aktindsigt - ud over den 14-årige er der også en gravid 15-årig og en mor på 16 med et barn på to.

Der er 27 barnebrude lige nu på danske asylcentre ifølge en opgørelse fra ministeriet af 28. januar 2016, som metroxpress har fået aktindsigt i.

19 af dem sov i samme seng og delte bolig med hinanden. Tallet kan være større end de 27 - Røde Kors gør i sit svar til ministeriet opmærksom på, at de for yderligere ni barnebrude og en mand kun kender fødselsåret og derfor har givet dem fødselsdatoen 1. januar 1998.

Tønder Kommune har to 17-årige boende sammen med mænd på deres asylcentre.

- Den ene er gift og den anden er samlevende med mænd i starten af 20'erne. Den ene bor med manden. Vi har en socialkoordinator der holder øje med, om der er nogle problemer, siger Jakob Kirkegaard, leder af AsylSyd under Tønder Kommune, der driver ni centre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx