Af - 02/06-15 12:14

OH NO! Snapchat-virus i omløbOH NO! Snapchat-virus i omløb

Du skal tænke ekstra godt om, inden du trykker på de links dine venner sender over Snapchat. Det kan være en ny ondsindet virus.

storybild

(Billede: Snapchat)

Der er ofte virus i omløb på Facebook, men nu er du også i farezonen på Snapchat. Lige nu florerer beskeden: "Hey, tjek de her ud, jeg har lige fået dem på mail" sammen med et link til en internetside.

Afsenderen af beskeden ser ud til at være en fra din venneliste, men i virkeligheden er han eller hun ikke klar over det. Det er nemlig en virus, oplyser IT-sikkerhedsekspert ved CSIS Peter Kruse.

- Personen ved ikke, at beskeden bliver sendt du til venner og bekendte. Det er et uønsket program, der sender det ud uden personens accept, forklarer han.

Endelig! Snapchat fjerner irriterende feature
Endelig! Snapchat fjerner irriterende feature

Hvis du har modtaget en lignende besked må du ikke klikke på linket - det kan nemlig føre til, at du selv bliver ramt, og dermed er med til at sprede virussen. Hvis du allerede er ramt, kan du med stor sandsynlighed fjerne programmet som forårsager virussen.

- Du skal gå ind i dine indstillinger på din Snapchat og se, om der er ligger tilføjelsesprogrammer, som du ikke kan genkende. Dem skal du fjerne og herefter genstarte telefonen, forklarer IT-sikkerhedseksperten.

Pas på
Som det ser ud nu, udsender virussen blot spam, men man ved aldrig, hvordan bagmændene har til hensigt at bruge den, og derfor kan den potentielt blive ondsindet.

- Det kan gå begge veje. Måske udsender den spam, men den kan også installere andre ting på telefonen, som kan opsamle alle de informationer, der løber gennem telefonen, som det skete i skandalesagen hvor mange billeder blev lækket.

Hvem hepper de unge på? Se læsernes sjove snap
Hvem hepper de unge på? Se læsernes sjove snap

Valgkamp på Snapchat: Er politikerne værd at følge?
Valgkamp på Snapchat: Er politikerne værd at følge?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx