Af - 20/09-15 19:24

Viralt fupnummer: Organisationer advarer mod dette billedeViralt fupnummer: Organisationer advarer mod dette billede

En række organisationers logoer er blevet misbrugt i et viralt fupnummer.

storybild

Det er ikke Hus Forbi, Blå Kors og WeShelter, som står bag dette meget delte billede. (Billede: Facebook)

I weekenden har tusindvis af danskere delt dette billede på Facebook. I bunden af billedet ses logoerne for de tre hjemløse-organisationer: Hus Forbi, Blå Kors og WeShelters.

Men billedet, som tydeligt kritiserer DR og TV2s indsamling til fordel for Syriens flygtninge, har intet med de tre organisationerne at gøre. Det har blandt andre Hus Forbi dementeret på Facebook.

Vi er blevet gjort opmærksom at der på sociale medier cirkulerer et billede vedrørende en DR og TV2 indsamling til hjeml...

Posted by Hus Forbi on Saturday, 19 September 2015

Tiltalt for menneskehandel kørte Mercedes og sendte penge
Tiltalt for menneskehandel kørte Mercedes og sendte penge

De håber nu, at delingerne af deres status kan overvinde budskabet, som blev spredt i første omgang. Og hos Blå Kors tager man ligeledes tydeligt afstand til både billedet og budskabet derpå.

- Vi bryder os selvfølgelig ikke om, at nogen misbruger vores logo på den måde. Fordi man støtter folk herhjemme, skal det ikke hindre i at støtte andre folk i verden, som har brug for det. Vi bakker fuldstændig op om indsamlingen, siger generalsekretær i Blå Kors, Christian Bjerre, til metroxpress.

Hus Forbi vil have MobilePay-løsning
Hus Forbi vil have MobilePay-løsning

Generalsekretær blev noget overrasket, da han så opslaget på Facebook, og det var tydeligt at tusinder af danskere havde delt budskabt.

- Jeg undrede mig over, at vores logo var opklistret på den måde, men jeg synes også, at billedet er noget uskarpt, siger Christian Bjerre.

Kigger man nærmere på billedet, kan man også se, at det med alt sandsynlighed ikke er nogen photoshop-ekspert, som har lavet billedet. På Hus Forbis logo kan man nemlig se en windows computer-mus, som har sneget sig ind i skærmdumpet.

TV: YouTube-joker er et mega hit på de sociale medier
TV: YouTube-joker er et mega hit på de sociale medier

LÆS OGSÅ: Politi undersøger skyderi ved USA's vicepræsidents hjem

LÆS OGSÅ: IOC-præsidenten kommer til Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx