Af Julie Laurs Bundgaard - 22/11-17 15:40; Opdateret: 22/11-17 15:51

Kjeld fortryder ikke sin besked: 'Hvad skulle jeg ønske hende tillykke for - den lede so'Kjeld fortryder ikke sin besked: 'Hvad skulle jeg ønske hende tillykke for - den lede so'

Nyheden om Johanne Schmidt-Nielsens første graviditet fik ikke kun lykønskninger med på vejen.

storybild

Johanne Schmidt-Nielsen venter sit første barn, men det er ikke alle, der er lige glade for nyheden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017 (Billede: Mads Claus Rasmussen)

Nyheden om at Enhedlistens tidligere politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, venter sit første barn, udløste en lavine af grove kommentarer på Facebook. Men hvorfor vælger man at sætte sig foran computeren og skrive den slags? Det har Radio24syv ringet til forfatteren til én af kommentarerne for at spørge om.

'Stakkels barn og stakkels hjerneløse far.. Kan du ikke godt udvide dit forsvindelsesnummer fra Folketinget, til fra jordens overflade?' Sådan lød en af de mange ubehagelige kommentarer, som var at finde i kommentarfeltet på Facebook under nyheden om, at Johanne Schmidt-Nielsen er gravid.

Manden bag kommentaren er en dansker ved navn Kjeld Davidsen, som er værterne på mediemagasinet Q&A på Radio24syv, Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson, ringer op i mandagens udsendelse.

Ét af spørgsmålene, de ville have svar på, var, hvorfor Kjeld Davidsen synes, at han kan være bekendt at skrive den slags.

»Kan hun være bekendt at smadre vores land og vores børns og børnebørns og efterkommeres totale fremtid? Det er det, hun (Johanne Schmidt-Nielsen, Red.) arbejder for,« svarer Kjeld Davidsen i det telefoniske interview.

Henrik Qvortrup, der interviewer, forsøger flere gange at få svar på, hvorfor Kjeld Davidsen ikke blot holder sig til politisk uenighed i stedet for at blande et nyfødt barn ind i de grove kommentarer.

Det får han dog aldrig svar på.

I stedet forsøger Henrik Qvortrup at spørge, om Kjeld Davidsen fortryder, at han ikke bare skrev tillykke.

»Nej, det gør jeg da ikke. Hvad skulle jeg ønske hende tillykke for, den lede so? Ej nu må du holde. Jeg ønsker alt ondt over dem, der ødelægger os på den måde der,« lød Kjeld Davidsens svar.

Flere af Johanne Schmidt-Nielsens kollegaer fra Christiansborg har i løbet af weekenden taget skarp afstand fra de hadske kommentarer.

'Det her... Det er simpelthen så ækelt og modbydeligt, at jeg ikke kan beskrive det. STORT tillykke til min dygtige og søde kollega, Johanne!' skrev Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen blandt andet på Twitter fredag.

Du kan høre mandagens fulde udsendelse af Q&A her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx