11/02-14 16:24

Teknikken kører igen på nordjyske sygehuse efter nedbrudTeknikken kører igen på nordjyske sygehuse efter nedbrud

It-netværket i Nordjylland er genoprettet til normal drift. Tidligere var regionens sygehuse ramt af nedbrud.

Efter at alle telefoner og alt it-udstyr tirsdag morgen var gået i sort på Region Nordjyllands sygehuse, er fejlen lokaliseret og rettet, så regionens netværk igen er oppe at køre.

Det oplyser Claus Wegener Kofoed, it-chef hos Region Nordjylland, til Ritzau tirsdag eftermiddag.

Massivt it-nedbrud: Alle sygehuse ramt
Massivt it-nedbrud: Alle sygehuse ramt

- Status lige nu er, at vi er kørende i normal drift, og at vi har fundet årsagen til det og fjernet årsagen, siger it-chefen.

Claus Wegener Kofoed forklarer grunden til nedbruddet med, at en pludselig øget trafik påvirkede it-driften og it-telefonien på regionens sygehuse.

- Man kan sige det på den måde, at normalt har man et netværk, hvor trafikken kører, siger it-chefen og fortsætter:

- Der er så nogle mekanismer, der siger, at hvis nu trafikken stiger med for eksempel fem procent, så kommer der en alarm om, at der sker noget på netværket.

P-selskaber skrev bøder trods dankort-nedbrud
P-selskaber skrev bøder trods dankort-nedbrud

- Så går der nogle automatiske systemer i gang inde i netværket, der i en prioriteret orden sørger for at lukke nogle processer ned.

Den pludseligt øgede trafik kommer ifølge it-chefen "så hurtigt med en masse støj ude på nettet, at systemerne ikke er i stand til at håndtere det."

- Det, der sker nu, er selvfølgelig, at vi vil analysere til bunds, hvordan det kan undgås fremover. Det vil sige, at vi med henblik på den fejl, der har været, kommer til at kigge på vores netværk for at sikre os, at det ikke sker igen, siger Claus Wegener Kofoed.

Dankort-krise koster millioner
Dankort-krise koster millioner

Analysen af netværksnedbruddet vil komme til at tage et stykke tid, forklarer it-chefen, der fortsætter med at sige, at den gerne skulle føre til yderligere tiltag til at sikre regionens net endnu bedre.

Region Nordjylland oplyser i en pressemeddelelse, at der på nuværende tidspunkt ikke er fuld klarhed over, hvad it-nedbruddet har betydet for de planlagte behandlinger på regionens sygehuse.

Fejlen i regionens netværk skete tirsdag morgen klokken 03.45, hvorefter netværket igen blev retableret og stabiliseret klokken 09.50.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx