02/08-14 08:08; Opdateret: 02/08-14 08:27

Mange forældre vil gps-overvåge deres børnMange forældre vil gps-overvåge deres børn

Næsten hver tredje forælder kunne finde på at installere mobil-applikation, som holder øje med deres børn.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et klik på en knap, og forældrene ved til hver en tid, hvor barnet er.

Den ide er tiltalende for en stor gruppe af forældre, viser en rundspørge, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten blandt forældre til børn på 0-15 år.

40 procent af forældrene svarer, at det er en god ide, at forældre kan følge deres børns færden via applikationer til mobiltelefoner. Knap hver tredje forælder svarer, at de selv kan finde på at installere et sådant program for at holde øje med barnets færden.

Bandidos-rocker skal være forbillede for udsatte børn
Bandidos-rocker skal være forbillede for udsatte børn

Det har tidligere været fremme, at flere tusinde forældre har downloadet de omdiskuterede apps. Men det kommer bag på eksperter, at så mange forældre kan finde på at overvåge deres børn på den måde.

- Det, synes jeg, er forkasteligt. Børn har jo også ret til et privatliv, siger Grethe Kragh-Müller, børneforsker og lektor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

Hun mener, at det kan skade børn at være under den form for overvågning fra deres forældre og får opbakning af psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv, som kalder resultatet af rundspørgen for "meget ubehageligt".

- Det påvirker barnet rigtig meget og kan i værste fald ødelægge tilliden mellem barnet og forældrene, siger hun til avisen.

Allan Westerling, familieforsker og lektor ved RUC, mener, at forældrenes ønske om at overvåge deres børn kommer i forlængelse af en samfundsudvikling, hvor forældre ofte alligevel på andre måder er involveret i en form for overvågning af deres børns liv.

5-årige Sadie grådkvalt over at hendes lillebror vokser
5-årige Sadie grådkvalt over at hendes lillebror vokser

Målingen er baseret på 1040 interviews med et repræsentativt udsnit af de danske husstande med hjemmeboende børn i alderen 0-15 år.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Ronaldo lavede utroligt væddemål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx